2014-05-18 15:08:26
Policajná naháňačka v Rusku
Policajná naháňačka v Rusku
Zdroj: UMVD

VIDEO: Ak sa polícia chváli týmto, ako vyzerá to, čo nechce zverejniť?!

Nad konaním polície už ale naozaj ostáva rozum stáť! Nič na tom nemení fakt, že je reč o ruskej...

Ani sa totiž nechce veriť, že ruská polícia zverejnila záznam automobilovej naháňačky preto, že „je na ňu hrdá“..!

Veru nepôsobí reprezentatívne a už vôbec nie oslavne. Alebo tak, že by si mohla pripísať plusové body na svoj účet. Boj proti zločinu nie je nikde jednoduchý, no naháňačky v hollywoodskom štýle môžu inšpirovať vstúpiť do služieb polície. V tomto prípade však...

Ale k veci – iba naivný človek by mohol predpokladať, že všetky policajné zásahy sa končia úspechom. To by potom bolo na svete asi pramálo zločincov, či priestupcov. Výnimkou nie sú ani policajné „prenasledovačky“ a naháňačky áut, kde sa vinník policajtom neraz „vyparí“. O tom policajti však neradi hovoria, skôr významne mlčia a na svetlo sveta pustia iba „hrdinské zásahy“ svojich neomylných príslušníkov. Ani druhá strana, teda prenasledovaní s veľmi svojimi útekmi veľmi nechvália. Potom nečudo, že v spoločnosti vládne atmosféra bezchybnosti polície.

Lenže nie je všetko tak, ako si myslíme!

Ak sa niečo nepodarí, polícia si predsa nebude znižovať svoju prestíž v očiach verejnosti priznaním neúspešného zásahu a navyše potrebuje udržať dojem, že utekať pred políciou sa jednoducho neoplatí! Propaganda je iba iné meno marketingu (alebo aj naopak) a je iba na vás, aký si k tomu vytvoríte názor. Zrejme podľa toho, ku ktorej strane inklinujete viac: k prenasledovaným, či k prenasledovateľom. To nebudeme teraz riešiť a pozrieme sa, aké zásahy s nálepkou „úspešné“ prezentuje ruská polícia. Práve v tomto bode dochádza k samotnej zápletke...

Keď si pozriete nasledujúce video, budete mať pocit, že to niekto vyniesol tajne z radov polície a snaží sa dokázať, že večerníčky Pat a Mat majú základ v konaní ruských policajtov... Lenže omyl! Toto video totiž oficiálne zverejnilo ruské Ministerstvo vnútra a dokumentuje zásah polície proti zlodejovi áut 13. mája vo Vladimirskej oblasti! Nebudeme to zoširoka komentovať – to musíte vidieť. Je to jasná oficiálna ukážka toho, ako berú policajti v Rusku heslo Pomáhať a chrániť.

Už iba stručne k obsahu: Dostupné zdroje tvrdia, že si 35 ročný muž stopol vodiča auta Lada Samara a po čase ho pod vyhrážkami smrťou donútil vystúpiť. Potom sa ujal vlády nad autom. Majiteľ to však nenechal len tak, zalarmoval políciu a ... a zvyšok si už pozrite vo videu.

Ak vás odrádza, že je to skoro nekonečný, zhruba 7 minútový kúsok, nuž vedzte, že je to „iba zostrih“ pôvodne podstatne dlhšej nahrávky. Vidno na nej prakticky iba to, čo by malo byť vidieť, ale pozorný divák si ho vychutná. Na prvý pohľad vidno iba prenaskledované auto, ale úsmevná je najmä komunikácia cez vysielačku, vďaka ktorej uvidíte niekoľkonásobné (ale neúčinné) zátarasy,  či (ako inak?!) neúspešný pokus policajta zastaviť rútiace sa auto obuškom! Koncu akcie nakoniec tiež veľmi nepomohli policajti – ale to by sme už prezradili veľa.

Ani majiteľ Samary, ani niektorí vodiči, ktorí sa „priplietli“ do cesty (vidno to za polovicou záznamu) sa polícii asi nepoďakujú, no tá je hrdá, že zlodeja nakoniec „zastavila“ – aj keď nie vlastným pričinením.

Takže na záver ešte raz zamyslenie: ako to teda vyzerá na ruských cestách pri akciách, ktorými sa ruské ministerstvo vnútra nechce „pochváliť“? To asi netreba ani vidieť, slabšie povahy by mohli skolabovať. Alebo sa mýlime..?

 

Jozef Vydra
ZDROJ: УМВД Владимирская область

Komentáre k článku


Stream naživo