2013-12-16 15:40:27
Qoros začal na Slovensku,
Qoros začal na Slovensku, chce ísť do celej Európy - v roku 2015.
Zdroj: Jozef Vydra

Qoros sa stal v Číne sponzorom WTTC, zatiaľ ale nie WTCC...

Nová automobilka Qoros sa ešte poriadne ani nedostala do povedomia a už sa zviditeľňuje.

Qoros sa stal stal hlavným sponzorom 53. ročníka majstrovstiev sveta WTTC. Ak vám nesedí počet ročníkov, je to správne. Aby totiž nedošlo k omylu, WTTC sú majstrovstvá sveta v stolnom tenise. Podobnosť s automobilovými pretekmi s veľmi podobnou skratkou je až zavádzajúca. Asi by podujatie WTCC, teda svetový šamionát cestovných áut pôsobil v tejto správe lepšie, no možno sa automobilka odhodlá po tomto kroku aj k takémuto riešeniu. To sa uvidí neskôr.

Nová medzinárodná automobilová značka Qoros so sídlom v Číne sa stala hlavným sponzorom 53. ročníka majstrovstiev sveta v stolnom tenise, ktoré sa budú konať v Suzhou v Číne v roku 2015. Qoros ako jediný automobilový sponzor poskytne oficiálne vozidlá pre podujatie WTTC 2015. Slávnostný podpis dohody sa konal 12.decembra 2013 v Suzhou, ktoré sa stane piatym mestom v Číne, ktoré bude hostiť svetový šampionát.

Guo Qian, predseda predstavenstva a prezident spoločnosti Qoros, sa zúčastnil slávnostnej ceremónie spolu s Shi Zhihao, viceprezidentom Medzinárodnej federácie stolného tenisu (ITTF), Xu Yinsheng, čestným prezidentom čínskej asociácie stolného tenisu, Zhou Naixiang, námestníkom výboru strany mesta Suzhou, primátorom mesta Suzhou a taktiež riaditeľom organizačného výboru majstrovstiev sveta v stolnom tenise WTTC v roku 2015.

Zástupcovia v rámci slávnostnej ceremónie odhalili krištáľovú guľu, ktorá odpočítava presne 500 dní do začatia majstrovstiev sveta v roku 2015 a zároveň odštartovali súťaž, ktorej cieľom bude navrhnúť oficiálne logo majstrovstiev sveta v stolnom tenise WTTC v roku 2015.

Stolný tenis je jedným z najpopulárnejších športov v Číne, o čom svedčí aj fakt, že poprední čínski hráči v priebehu posledných dvadsiatich rokov na majstrovstvách sveta dominovali. Slávnostná ceremónia ohlásenia značky Qoros ako hlavného sponzora podujatia preto bola oslavou Číny a jej globálneho postavenia v tejto športej disciplíne vrátane legiend krajiny zo scény stolného tenisu ako napr.Chen Qi, zlatého medailistu z olympijských hier v roku 2004 a Fan Ying, aktuálnej členky čínskeho Tímu žien v stolnom tenise, ktorí sa pripojili k podujatiu s ciľom inšpirovať budúce generácie hráčov.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Guo Qian pri tejto príležitosti uviedol: "Pre Qoros je cťou byť hlavným sponzorom majstrovstiev sveta v stolnom tenise v roku 2015. Stolný tenis sa teší obrovského záujmu a podpore cieľovej skupiny značky Qoros, ktorú predstavujú mladí, moderní mestskí zákazníci. To je jeden z dôvodov, prečo sa tešíme na populárne a úspešné partnerstvo na tomto turnaji.

"Úspech Číny v stolnom tenise pripisujeme mimoriadnym schopnostiam a odhodlaniu našich hráčov a trénerov, rovnako ako aj inovatívnym technikám a prístupu k tréningu a vývoju. Tieto hodnoty zdieľa aj značka Qoros a preto dúfame, že rovnako ako úspechy našich hráčov vo svete sú zdrojom veľkej národnej hrdosti v Číne, tak aj Qoros sa môže stať váženou značkou na svetovej scéne a prispeje tak k hrdosti našej krajiny."

Značka Qoros bola založená v roku 2007 a ​​sídli v Číne. Jej medzinárodný tím skúsených automobilových odborníkov vedie vývoj radu vozidiel s nezávislou identitou a vysokou úrovňou kvalitoy. Jej výrobný závod sa nachádza v Changshu, v regióne s vysokou dôležitosťou pre rýchlo rastúci automobilový priemysel v Číne, kde sa v jeho úplne novom, vysoko efektívnom a ekologicky udržateľnom montážnom závode rozbehla sériová výroba prvého vozidla tejto značky – modelu Qoros 3 Sedan.

Qoros 3 Sedan absolvoval svoj medzinárodný debut na autosalónoch v Ženeve a v Šanghai v marci a apríli 2013, pričom zaznamenal veľký úspech. V septembri získal Qoros 3 Sedan ako prvé vozidlo vyrobené v Číne maximálne hodnotenie päť hviezdičiek v bariérových testoch EuroNCAP, pričom dosiahol jedno z najvyšších skóre vôbec za celé obdobie 16 – ročnej existencie organizácie EuroNCAP. Ceny a špecifikácie modelu Qoros 3 Sedan pre čínsky trh oznámili minulý mesiac pri príležitosti autosalónu v čínskom Guangzhou.

jv

Komentáre k článku


Stream naživo