2013-12-03 11:50:10

Je Wiesmann zachránený? Prvý krok už urobil

Nemecký výrobca malosériových automobilov s motormi BMW požiadal o zrušenie procesov týkajúcich sa bankrotu.

Wiesmann bol prinútený vyhlásiť platobnú neschopnosť, defakto bankrot tohto roku v auguste. Manažmentu sa však podľa všetkého podarilo hrozbu zániku značky potlačiť.

Zástupcovia značky tak požiadali súd o zrušenie bankrotu. 16. decembra má byť valné zhromaždenie, na ktorom sa rozhodne o ďalšom smerovaní. Podľa všetkého totiž našiel Wiesmann investora ochotného podieľať sa na splácaní dlhov.

O autách tejto značky bolo naposledy počuť v marci, keď predstavili nový model GT MF4-CS na autosalóne v Ženeve. GT-čko slúžilo ako automobil vyrobený na počesť 25. výročia vzniku automobilky. Práve preto bolo vyrobených iba 25 kusov týchto krásnych áut s motorom V8 od BMW. GTMF4-CS zrýchli z nuly na sto za 4,4 sekundy a maximálna rýchlosť sa dostala na úroveň 293 km/h. Autá boli predané za minimálne 193 tisíc eur.  

Zdá sa, že prvý decembrový týždeň možno nazvať ako týždeň automobilového znovuzrodenia. Nielenže sa na vlastné nohy (s čínskymi barlami) postavil SAAB, zdá sa, že niečo podobné dokáže aj výrobca retro športových áut s jedinečným dizajnom.  

Vianoce sa už teraz zdajú veselšie. Bez oboch spomínaných automobiliek by bol svet zasa o niečo sivší. Je dobre, že sú späť.

Mimochodom, veselé Vianoce majú aj futbalisti Realu Madrid, ktorým stačilo vytasiť... prstík a namieriť ho na jeden z katalógov automobilky Audi a dostali ho. Teda, nie katalóg, ale samotné auto. Niekomu sa skrátka žije!

Ale nezávidíme. Nám stačia ku šťastiu obrázky wiesmannových športiakov. Pozrite si ich aj vy, pohladia dušu.

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com, Weismann

Komentáre k článku


Stream naživo