2013-09-19 14:18:13
russia, helping the man
russia, helping the man
Zdroj: YouTube

VIDEO: Dobrí ľudia nevymreli. Ešte vždy sa ich nájde mnoho. Aj v Rusku

Rusko sa v poslednom čase stalo synonymom pre zlých vodičov nerešpektujúcich predpisy či morálku. Rusi toho majú dosť. Ukazujú, že nie všetci sú takí

V priebehu pár mesiacov sme tu mali hneď niekoľko ukážok ako zlé je to na cestách v najväčšej krajine sveta. Mnoho Rusov má na palubnej doske pripevnenú kameru a približne rovnaký počet ich má konto na Youtube, či na iných video službách. Stačí, že na ceste zažijú niečo zlé, či zaujímavé, už aj to ide na internet. Mohlo by sa zdať, že práve oni sú vinní za zlú povesť Rusov a ruských ciest. Nie je to však úplne tak. Koniec koncov, inak by si tie kamery nemontovali.

Sme ľudia a radi zovšeobecňujeme, škatuľkujeme a vytvárame si predsudky. Stačilo pár mesiacov, aby si každý kto aspoň z času na čas zablúdi na sieť zvanú internet spojil slová Rusko a zlí vodiči. Všetci dobre vieme aká je situácia na našich cestách, ale občas nás poteší zistenie, že je na tom  niekto ešte horšie.

Sú na tom naozaj horšie?

Pred takmer dvoma mesiacmi sa na internete objavilo video, ktoré sa tento vznikajúci stereotyp pokúša zmazať. A musíme priznať, že sa mu to celkom darí.

Ba čo viac, na rozdiel od videí s nehodami a neschopnými vodičmi núti k zamysleniu. A to je dobre.

Vo videu nájdete opäť záznam z palubných kamier, tento krát je téma iná. Inšpiratívne video a dobrá hudba chytí za srdce. Veď posúďte sami:

Spomeniete si na vodiča, okoloidúceho, či dieťa, ktoré pomohlo staršiemu človeku cez prechod, či nebodaj zdvihlo chromého na nohy? Blíži sa zima. Na horách už napadol prvý sneh. Žeby príležitosť vyskúšať to? Za ten dobrý pocit, to určite stojí.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo