2013-07-27 16:00:00
Porsche 356
Porsche 356 je oldtimer - chceli by ste taký?
Zdroj: Porsche

Ak máte Porsche, urobiť z vraku výstavný kus nie je problém v Porsche Classic

Koho by nepotešilo, keby sa starý zhrdzavený vrak zmenil na funkčný kus histórie? Sú machri, čo to vedia.

Jednými z nich sú aj chlapíci z Porsche Classic. Dokážu urobiť veterána na nerozoznanie od nového auta. Lenže kým sa tak stane, podľa stavu vozidla predtým to chce stovky, niekedy aj tisíce odpracovaných hodín. Škoda že prezentujú viac výsledok svojej práce a nie postup. Je úžasné sledovať, ako im pod rukami opäť vzniká auto. Napríklad aj to, čo sa dá urobiť z auta, ktorému chýbajú plechy podlahy... a mnoho podobných krásnych kúskov.

Demontáž, oprava spätná montáž – to sú iba tri hlavné kroky, ale medzi nimi je možno tisíc drobností, ktoré spolu urobia znova auto.

Zaujímavé na tom všetkom je nápis na konci videa v angličtine aj v nemčine. Voľne preložený hlása svetu: „Viac ako 70 % všetkých vozidiel Porsche je stále v prevádzke. Zaistíme, aby to tak zostalo“.

No nech sa páči – Porsche centrum dokáže zásobovať (pozor stále vyrábanými originálnymi!!) náhradnými dielcami celý svet. A v Porsche Classic dokážu aj z auta, ktoré už stratilo svoju dôstojnosť, urobiť kus, ktorý môže závidieť svet.

Nie je to lacný špás, ale história si vzácne kúsky vždy cenila. Dosť slov. Vychutnávajte. V dnešnej horúčave ani nič iné neostáva...

 

Jozef Vydra
ZDROJ: Porsche Classic

Komentáre k článku


Stream naživo