2013-01-30 06:05:57
Keď sa pes správa
Pes, ktorý napodobňuje zvuky a správanie auta je ním očarený. Alebo posadnutý?

Keď sa pes správa ako auto, môže to znamenať všeličo

Snaha automobiliek zaujať obecenstvo (vlastne zákazníkov) je pozoruhodná. Niekedy siahajú po málo pravdepodobných riešeniach.

Volkswagen tentoraz v reklame použil (opäť) najlepšieho priateľa človeka. Výsledok stojí za to. Nie, naozaj neberieme v redakcii žiadne nedovolené podporné, ani omamné látky – len sa nám zdá, že niektoré reklamy sú celkom zaujímavé. Alebo vtipné. Takto je to aj v prípade malého bieleho psíka, ktorý svojim správaním propaguje siedmu generáciu modelu Golf. V reklame holandského zastúpenia VW tento pes láka svojho pána na prechádzku. Keby len to – on sa dokonca správa ako auto: vrčí ako motor, na semaforoch sa snaží odštartovať rýchlejšie ako ďalší štvornohý účastník premávky. To, čo nás však dostalo, je scéna, kde pes „cúva“ pomedzi ľudí.

Nemusí sa vám to páčiť, každý má iný vkus. Mnohé reklamy nemajú poriadnu myšlienku, ani nápad. Tu je to iné. V prípade zvieratiek by bolo zaujímavé zistiť, koľko také nakrúcanie trvalo, aby výsledok stál za to.

Nie je to prvý raz, čo v reklame na vozidlá Volkswagen vystupujú psi. Pred rokom celý psí „ansámbel“ vyštekával slávnu melódiu známu z filmovej série Star Wars. Bola to špeciálna reklama, ktoré sa pripravujú špeciálne pre vysielanie počas priameho prenosu slávneho Super Bowl – finálového zápasu amerického futbalu.

Vráťme sa ešte k zvieratám. Pred časom zaujala (určite nie ochrancov zvierat!) mačka, ktorá sa zamilovala do auta a urobí čokoľvek, aby sa ňou odviezla. Podujala sa na sebatrýznenie až po hranicu sebazničenia len preto, aby sa mohla odviezť so svojou paničkou na veterinárnu kliniku. Hlavne však v novej Toyote Corolla. Keď tak porovnávam obe reklamy, ten biely Golf, teda pes sa mi zdá byť predsa len vtipnejší. A čo si myslíte vy?

Jozef Vydra
ZDROJ: vw.nl, corolla.co.nz

Komentáre k článku


Stream naživo