2012-12-17 14:00:00
Najrýchlejšie koledy sveta
Spievanie v aute nie je jednoduché ani pre profesionálov
Zdroj: BMW

Najrýchlejšie koledy sveta

Skúšali ste niekedy rozprávať v aute? V stojacom to nie je problém, ale čím rýchlejšie idete, tým je hlas trasľavejší, až nakoniec nerozumieť takmer nič. A čo tak ešte spev?

V BMW sa rozhodli pre netradičný pozdrav svojim priaznivcom. Asi najznámejšiu vianočnú koledu Jingle Bells nechali zaspievať vokálnemu kvartetu Zurich Acapella Group. Aby sa im „ľahšie“ spievalo, posadili ich naraz do auta. Ako vianočný „povoz“ vybrali BMW M135i. Za volant sa posadil jazdec DTM, Martin Tomczyk. No a ten to s BMW vie. Aj v tomto prípade využil potenciál „mašinky“ naplno a predviedol sa driftujúcim spôsobom prejazdu po dráhe na francúzskom okruhu Anneau du Rhinn. Leží v Alsasku, južne od Štrasburgu v trojuholníku, kde sa stretávajú hranice Francúzska, Nemecka a Švajčiarska medzi mestami Colmar a Mulhouse. Ale späť ku koledám.

Ako dopadlo spievanie? Nuž, to si pozriete na videu. Spočiatku sa vokalisti snažili, ale s pribúdajúcimi metrami na dráhe im to pomedzi šmyky išlo čím ďalej ťažšie. Zvyšky odvahy zo začiatku sa vytratili, úsmev z tvári vyprchal a niektorých by sa asi ani krvi nedorezal. Nieto divu. Pod kapotou modelu M135i je šesťvalcový trojlitrový motor s krútiacim momentom 450 Nm a výkonom 235 kW (320 koní). To všetko dokáže na vlhkom povrchu poriadne „prevetrať“ hlasivky, ale hlavne telesné tekutiny netrénovaných zúčastnených. Najmä ak ich zobral do parády taký majster volantu, ako je Martin Tomczyk.

Jozef Vydra
ZDROJ: Youtube, BMW

Komentáre k článku


Stream naživo