2024-02-15 19:29:00
Renault Rafale
Renault Rafale
Zdroj: Renault

Renault predstavil ceny svojho vrcholného modelu. Francúzska X4 je od 39-tisíc

Tam kde niekto končí, iní pokračujú. Príbeh modelu Rafale sa však len začína.

Renault označuje model Rafale za svoju vlajkovú loď. Je to klišé, no stále platí a v prípade tohto modelu to znamená, že ide o skutočne vrcholný model Renaultu. Je to taký kľúčový diamant v zbierke, výkladná skriňa. Skrátka auto, ktorým Renault ukazuje čo všetko dokáže a čím všetkým chce byť.

Rafale nie je žiaden drobec, veď na dĺžku má toto typické SUV Coupe 4710 mm, čím takmer dosahuje veľkosť druhého najväčšieho SUV Coupe od BMW. Kým však Rafale začína na cene 39 900 eur a končí niekde na úrovni 53-tisíc, BMW X4 začína o päť tisíc vyššie. Najbližším konkurentom pre Rafale je nepochybne Peugeot 4008. Oficiálne zvaný ako fastback je menším autom, ale nie o veľa. Cenovkou začína o dobrých desať tisíc nižšie, nižší je však aj výkon i postoj.

Rafale prichádza s dvomi výbavami, ani jedna sa nedá považovať za základnú. Nižšia sa volá Techno, vyššía má podčiarknutý športový charakter a volá sa Esprit Alpine. V oboch prípadoch je dostupný iba jeden motor - nový full hybrid bez zástrčky s výkonom rovných 200 kobyliek. Techno je teda za 39 900, Duch Alpine za 43 900 eur, necelých desať ešte môžete nasádzať do doplnkovej výbavy. A keď počkáte až do večera, objaviť by sa mal aj štvorkolkový nabíjací hybrid s výkonom 300 kobýl. A áno stačí do večera, nepíšem do ktorého konkrétneho večera. Ale keď sa bude zvianočnievať, budeme k tomu večeru istotne bližšie ako dnes večer... 

Výbava Techno vám nielen techno zahrá na audiosústave Arkamys so šiestimi reprákmi, piesenku si najlepšie zvolíte cez multifunkčný volant, alebo dotykový displej so systémom openRlink so vstavanými službami Google. Auto má v základe adaptívne LED svetlá aj s hmlovkovou funkciou, dvojzónovú klímu a dvadsiatkové disky kolies v dizajne Sonic. Techno tiež disponuje metal-ízou vo farbe čierna etoilé.

Duch Alpine ponúkne sledovanie mŕtvych... uhlov s aktívnou korekciou jazdnej dráhy, taktiež volant, prípadne aj čalúnenie. Volant  vám aj potiahnu syntetickou kožou s dekorom Alcantara s trojfarebným národným, ale francúzskym prešívaním a čalúnenie bude tiež eko pre potechu ducha ľadového medveďa. Auto má v základe natáčanie zadnej nápravy 4Control advanced, takže oduševnená jazda bude podvozkovo zvládnutá akiste výborne.

Objednávky už Renault s nadšením očakáva od začiatku tohto týždňa, prvé autá s nadšením dodá začiatkom leta tohto roka.

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo