2024-02-15 13:45:00
Cupra Formentor VZ5 limitované
Cupra Formentor VZ5 limitované edície
Zdroj: Cupra

Cupra Formentor VZ5: limitovaná edícia Formentora s päťvalcom

Cupra uviedla dve limitované edície modelu Formentor VZ5.

Cupra pri príležitosti blížiaceho sa oficiálneho založenia samostatnej značky Cupra uvádza dve limitované edície svojho najvýkonnejšieho modelu. Formentor VZ5 oslávi šesť rokov Cupry prostredníctvom dvoch špeciálnych úprav s názvami Century Bronze a Enceladus Grey. Samozrejme, takto sa volajú farby laku, ktoré dané autá nesú. Z každého modelu sa vyrobí 222 kúskov.

Okrem farieb majú autá nové detaily na karosérii, ktoré by mali zvýrazniť športový naturel vozidla, no tiež zvýrazniť jeho príslušnosť k novej značke Cupra.

Limitovaná séria Century Bronze má na karosérii karbónové kryty vonkajších spätných zrkadiel medenej farby (tzv. Carbon Fiber Copper) a dva páry koncoviek výfuku v rovnakom vyhotovení, ktoré dopĺňajú 20-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny medenej farby (na želanie čierne) a nápisy CUPRA vo vyhotovení tmavého chrómu. Okrem toho sú na karosérii logá v tradičnej medenej farbe. V kabíne sú vpredu škrupinové športové sedadlá CUP Bucket s integrovanými opierkami hlavy, ktoré spolu s čiernym prešívaným prístrojovým panelom zvýrazňujú športový charakter modelu.

Podobne limitovaná séria Enceladus Grey má nápisy a logá CUPRA na karosérii a dekoračné prvky v interiéri vo vyhotovení tmavého chrómu. Kryty vonkajších spätných zrkadiel a koncovky výfuku sú v tejto verzii z čierneho karbónu, 20-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny sú štandardne čierne (na želanie medenej farby). V interiéri sú čierne sedadlá CUP Bucket a čierny prešívaný prístrojový panel.

Vozidlá obidvoch sérií majú na dekoračnom obklade panelu dverí vodiča laserom vygravírované poradové číslo, ktoré majiteľovi neustále pripomína exkluzivitu jeho automobilu z limitovanej série.

CUPRA Formentor VZ5 má Podkapotou päťvalcový benzínový turbodúchadlom prepĺňaný motor 2.5 TSI, ktorý dosahuje výkon 287 kW (390 k) a maximálny krútiaci moment 480 Nm. Motor je prostredníctvom dvojspojkovej prevodovky a multilamelovej spojky spojený so všetkými štyrmi kolesami.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Cupra

Komentáre k článku


Stream naživo