2022-01-25 11:30:00
Renault Austral podľa Uness
Renault Austral podľa Uness Design
Zdroj: Uness Design

Takto bude vyzerať nové SUV Renault Austral

Austral nahradí Kadjar a dodá Renaultu v segmente silnú zbraň.

Zbraň, ktorú doteraz ešte nepoužil – a tou je jeho stále nový a stále svieži dizajnový jazyk, ktorý sme prvýkrát mohli vidieť na modeloch Mégane, Talisman a Koleos. Dnes už výraznú tvár i zadnú časť nesie väčšia časť modelov značky, no Kadjar sa tomuto štýlu doteraz tak trošku vyhýbal. A Kadjar sa vyhýbal aj predajnému úspechu. Preto prišlo nové meno, nová éra a nový Austral – nový začiatok.

Fotografie, ktoré môžete vidieť nie sú oficiálne, odhalenie modelu ešte nebolo. Ide o veľmi realistické obrázky založené na skiciach a reálnych kamuflovaných fotografiách modelu Austral. Postaral sa o ne grafik zo stránky Uness Design. Na fotky upozornila stránka RNews.cz, ktorá už roky veľmi dobre pokrýva informácie o automobilke Renault a modeloch značky Renault i Dacia. Od nej zároveň pochádza niekoľko zákulisných informácií, ktoré spomeniem teraz.

Nový Austral by mal byť dlhší ako Kadjar, no celkovo len o nejaké 2 cm. S dĺžkou 4,51 bude rozmerovo menší ako Arkana, avšak technikou i segmentom bude vyššie. Auto má neskôr prísť aj vo verzii SUV Coupe, ktoré má nahradiť končiaci Talisman a taktiež v predĺženej 7-miestnej verzii. Tá nahradí z portfólia modely Koleos a Espace.

Zdroj: Uness Design

Podkapotou by sa mali nachádzať zo začiatku už známe motory s označením 1,3 TCe s výkonmi 140 a 160 k rovnako ako v Arkane. Avšak Austral dostane vo výkonnejšej verzii aj pohon všetkých kolies. Podobne ako v modeli Kadjar, aj tu by malo ísť o CVT prevodovku vo svojej novej verzii. Dvojspojka s označením EDC by sa mala objaviť neskôr.

Novinkou bude nový trojvalec 1,2 TCe s výkonom 130 k. Motor bude mať 48Voltovú architektúru, takže pôjde o mild-hybrid. Tento nový motor by sa podľa RNews.cz mal spojiť aj s novou generáciou E-Tech Hybridu, ktorý ponúkne výkon 160 a 200 koní.

Austral by mal narozdiel od Arkany disponovať aj vychýreným systémom na riadenie zadnej nápravy 4Control a viacerými doplnkovými prvkami výbavy vrátane Matrix LED svetiel, ktoré hrdo nosí aj súčasný Talisman. V interiéri by to malo vyzerať v štýle elektrického modelu Megane, rovnako by mal nový infotainment stáť na platforme Android Automotive.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: RNews.cz, Uness Design

Komentáre k článku


Stream naživo