2021-05-05 14:27:00
Mooncity e-mobility store Aupark
Mooncity e-mobility store Aupark BA
Zdroj: jh

VW + Audi + Porsche: Elektromobilita je tu a teraz. V bratislavskom Auparku

Slovenský importér značiek VW, Audi a Porsche otvoril v bratislavskom Auparku e-mobility store. 

 

Spoločnosti Porsche Slovakia a Porsche Inter Auto Slovakia, ako oficiálni importéri viacerých značiek koncernu VW AG na Slovensku, pripravili v spolupráci s partnermi ZSE Drive a spoločnosťou Volkswagen Finančné služby v nákupnom centre Aupark v Bratislave projekt s názvom Mooncity e-mobility store. Podobný projekt sa už s úspechom realizuje v Rakúsku – konkrétne vo Viedni a v Salzburgu. Motto projektu znie: „E-mobilita je tu a teraz!”

Zdroj: jh

Bol som sa tam pozrieť dnes ešte pred oficiálnym spustením. Bratislavský Auparku už podobný koncept "šourúmu" nových vozdiel zažil, no toto nie je obchod, skôr trojznačkový autosalón kompaktných rozmerov, no zároveň so všetkým, čo pri elektromobilite potrebujete vedieť a získať. Celý koncern Volkswagen sa do rozvoja elektromobilov pustil naplno už pred niekoľkými rokmi a je to práve v priebehu týchto mesiacov, keď sa plody masívnych investícií prejavujú aj na našich cestách. Od ID.3 cez ID.4 až po e-tron GT a Taycan. K tomu sľúbené ďalšie novinky, no najmä vysvetľovanie ba až edukácia. I keď je pre bežného pozorovateľa najzaujímavejšie obzrieť a po registrácii aj vyskúšať jednotlivé modely, kúpou/financovaním elektromobilu si nekupujete len auto, ale vlastné riešenie mobility i vybavenie domácnosti. Mne teda najviac padol do oka panel s QR kódmi v zadnej časti priestoru. Kódy vás prevedú od prepočtu denných najazdených kilometrov cez výber ideálneho vozidla až po cenu používania. 

Zdroj: jh

Cieľom celého podujatia prezentovaného na prízemí nákupného centra Aupark je v období 6 mesiacov – od 6.5. do 6.11.2021 aktívne propagovať elektromobilitu na príklade sériovo vyrábaných modelov koncernu Volkswagen, ktoré sú na Slovensku dostupné v predaji, vrátane možností nabíjania v domácnostiach, vo firmách a na verejných nabíjacích staniciach. 

Na projekte sa podieľajú značky Volkswagen, Audi a Porsche, ktoré v expozícii vystavia štyri svoje modely a počas trvania výstavy ich budú postupne obmieňať. 
Za Volkswagen to budú ID.3 a ID.4, vrátane najnovšej športovej verzie ID.4 GTX s pohonom všetkých kolies. Značka Audi vystaví modely e-tron Sportback, e-tron GT a najnovší Q4 e-tron. Záujemcovia si budú môcť po predchádzajúcej registrácii niektoré z uvedených vozidiel aj prakticky vyskúšať v rámci plánovaných testovacích jázd. Do statickej expozície prispeje aj značka Porsche modelmi Taycan a  Taycan Cross Turismo.

Zdroj: VW

Návštevníci nájdu v Mooncity e-mobility store aj vystavené vybrané produkty zúčastnených značiek, vrátane vozidiel mestskej elektrickej mikromobility, ako aj špecifické príslušenstvo pre elektromobily. Vďaka spolupracujúcim partnerom ZSE Drive (spoločnosť Západoslovenská energetika, a.s.) a Volkswagen Finančné služby sa záujemcovia dozvedia aj praktické informácie, podrobnosti o inštalácii nabíjacích zariadení a možnostiach financovania elektrických vozidiel. 
Osobitným prvkom bude informačný panel s interaktívnymi funkciami prostredníctvom QR-kódov, ktorý vedie záujemcov cez všetky otázky týkajúce sa elektromobility – od výberu vozidla, cez alternatívy nabíjania a prepočty nákladov až po možnosti využívania zelenej elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov. V rámci sprievodných podujatí sa uskutoční napríklad oficiálne uvedenie modelu Volkswagen ID.4 na slovenský trh, ako aj rozličné workshopy súvisiace s témou elektrickej mobility. Pre najmenších návštevníkov bude pripravený detský kútik.

Zdroj: VW

Expozícia Mooncity e-mobility store  je umiestnená v predajnom priestore s rozlohou 410 m2  v centrálnej zóne nákupného centra Aupark. Toto miesto nebolo zvolené náhodou. V tomto nákupnom centre  funguje najväčší nabíjací HUB pre elektromobily v Bratislave. V rámci nabíjacieho ZSE Drive HUBu sa dajú elektromobily ultra rýchlo nabíjať jednosmerným prúdom s výkonom až do 350 kW, pričom ďalšie 4 parkovacie boxy umožňujú nabíjanie vozidiel striedavým prúdom s nabíjacím výkonom 22 kW prostredníctvom wallboxov ZSE Drive. V Auparku však svoje elektrické kone nakŕmite aj prostredníctvom viac ako desiatky ďalších nabíjacích spotov od Ejoin, či Greenway. Je to skutočne centrum elektromobility a ak nie na celom Slovensku, v Bratislave určite. 
Výstava Mooncity e-mobility store bude otvorená denne od 10. do 21. hodiny, 7 dní v týždni – rovnako ako ostatné obchodné prevádzky centra Aupark.
 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo