2015-03-16 14:05:00
Škoda Superb už schádza
Škoda Superb už schádza z výrobnej linky
Zdroj: SKoda

Škoda spustila výrobu nového Superba. Z linky v Kvasinách zišiel prvý kus

V závode spoločnosti Škoda v Kvasinách minulý týždeň z linky zišiel prvý Superb tretej generácie v novej farbe sivá Business.

 Pre výrobu novej vlajkovej lode značky Škoda boli výrobné kapacity v tomto závode rozšírené a modernizované. Okrem novo sprevádzkovanej zvarovne pre výrobu nového Superbu boli rozšírené aj ďalšie výrobné haly a výrobné plochy. S výrazným dizajnom a veľkorysou ponukou priestoru definuje nová Škoda Superb meradlá v strednej triede.

„Teší nás, že sa produkcia rozbieha. Začiatok výroby nového Superbu je pre celú značku a najmä pre závod v Kvasinách skvelý a emotívny moment. Výroba tohto fantastického automobilu je dôkazom vysokej kompetencie závodu a jeho zamestnancov,“ hovorí Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti pre oblasť výroby a logistiky.

Pre výrobu novej generácie modelu Superb boli v Kvasinách vynaložené značné investície do nových výrobných technológií, montáže a logistických plôch. Len do novej zvarovne smerovalo celkovo 1,7 miliardy českých korún (62 264 220,05 eur). V nasledujúcich rokoch plánuje Škoda ďalšie rozširovanie závodu.

Úplne novo vyvinutá Škoda Superb by mala vynikať ponukou priestoru a komfortom. Vďaka využitiu koncernovej techniky MQB dosahuje model podľa automobilky novú úroveň bezpečnosti, konektivity, ekológie a posúva sa k hornej hranici automobilovej strednej triedy. Na slovenský trh príde nový Superb v júni tohto roku.

Zdroj: SKoda

Škoda Superb predstavuje od roku 2001 vrchol modelovej palety značky Škoda. Doteraz dodala automobilka svojim zákazníkom viac ako 700 000 vozidiel Škoda Superb prvej a druhej generácie. Tým sa tento model stal jedným z najobľúbenejších vozidiel strednej triedy.

Závod Škoda v Kvasinách, ktorý je jedným z troch výrobných závodov v Českej republike, aktuálne zamestnáva približne 4 500 zamestnancov. Závod je tak jedným z najväčších priemyselných zamestnávateľov v Královohradeckom kraji. Okrem modelu Superb tu automobilka vyrába ešte vozidlá Roomster a Yeti. V roku 2014 bolo v Kvasinách vyrobených 166 200 vozidiel značky Škoda.

 

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo