2015-03-16 12:00:00
Ďalším prírastkom pre políciu
Ďalším prírastkom pre políciu v Dubaji je BMW i8
Zdroj: dubaipolice.gov.ae

Súboj pokračuje - ďalším prírastkom pre políciu v Dubaji je BMW i8

Kto bude lepší, s rýchlejším, či drahším autom vo flotile – Dubaj, alebo Abú Zabí?

Akoby na tom záležalo. Pritom jedno aj druhé mesto v Spojených arabských emirátoch sa môže hrdiť zbierkou skutočne exkluzívnych kúskov vo svojich garážach. Cieľ je jediný a trvalý: získať pozornosť na svoju stranu. Súboj o čo najrýchlejšie, luxusnejšie a drahšie policajné auto tak naberá na otáčkach...

Veď je to len pár dní, čo pribudol do policajných stajní v Abú Zabí policajný Rolls-Royce Phantom. Druhá strana nenechala na seba dlho čakať a práve dubajská „strážnica“, ktorá spopularizovala trend nákupu športových a luxusných áut, odpovedala na hodenú rukavicu do ringu najnovším prírastkom vo svojej flotile.

Tentoraz ani tak nejde o superšportové auto, ktorými sa to na uliciach Dubaja len tak hemží – samozrejme aj v policajných farbách. Policajti vsadili na ultra modernu a nové technológie v podobe hybridného BMW i8 v tradičnej bielo-zelenej kombinácii. V záplave všetkých tých modelov, čo dubajská polícia má (Veyron, Ferrari, Lamborghini, Brabus, Lexus a čo ešte všetko...) ide vlastne o vôbec prvé hybridné auto, ktoré si zadovážila. Samozrejme, že BMW i8 nie je dôkazom, žeby chceli aj v Dubaji riešiť emisie a spotrebu paliva.

Ak by ste sa nazdávali, že je to konečne auto, ktoré bude slúžiť na naháňačky cestných pirátov, zabudnite! Mníchovský hybrid bude totiž v prvom rade slúžiť na to, aby upútal pozornosť. Je to zasa a len podpora marketingu a prezentácie, či ak chcete reklamy samotnej polície. No vidíte, zrejme to funguje, keďže po niekoľkých článkoch, v ktorých sme ju spomínali (samozrejme kvôli iným zaujímavým nakúpeným autám) opäť raz píšeme o dubajskej polícii...

Zdroj: dubaipolice.gov.ae
Zdroj: dubaipolice.gov.ae

Takže táto marketingová stratégia funguje a my sa už len pýtame, kedy budeme v podobnom zmysle informovať o tej našej, slovenskej polícii... Asi nikdy, lebo keby si dovolila kúpiť niečo drahšie, stala by sa terčom kritiky médií, politikov aj občanov našej krajiny.


Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube, ArabGT.com, arabianbusiness.com

Komentáre k článku


Stream naživo