2015-03-15 14:00:00
Ako parkujú ženy? Niektoré
Ako parkujú ženy? Niektoré perfektne, iné...
Zdroj: Stephanie Ketje

VIDEO: Ako parkujú ženy? Niektoré perfektne, iné úplne, ale úplne zle...

Neraz si povieme: to musí byť žena za volantom. A pritom za ním sedí muž, ktorý jazdí ešte horšie ako podaktoré ženy.

Kto by to však z mužov priznal!? Veď sú predsa najlepší: znalci futbalu, milenci a vodiči! A tak to má zostať a tak to má byť! Že je pravda občas iná, to je druhá vec. Vyvrátiť (neraz nezmyselné) mýty a povery je však ťažké. Veľmi ťažké.

Práve preto sa neraz muži snažia dokázať, akí sú skvelí, neopakovateľní, úžasní a nadaní. Vodiči, samozrejme. O ostatných prípadoch nasadenia, či „určenia“ radšej nebudeme diskutovať. No a škodoradosť je najväčšia radosť hlavne pri nepodarenom parkovaní (na tom si zgustne každý rád, okrem „postihnutej“ osoby) a dvojnásobná vtedy, keď je za volantom žena.

Naše nežné polovičky mávajú občas problémy s lokalizáciou, orientáciou a koordináciou – no a k tomu všetkému aj s odhadom vzdialeností. Za čo vraj môžeme my... Chlapi, viete o tom niečo?

No zrejme to bude pravda, lebo keď ho dáte žene do ruky, krúti s ním neraz opačne, ako má. Samozrejme že s volantom!!! Príkladom nech je video, síce už so starším dátumom vzniku, no jasne dokazujúce, že ak nemá žena vedľa seba na sedadle spolujazdca dobrého navigátora, dokáže zablúdiť aj na rovnej ceste. Zaparkovať v pozdĺžnom rade áut je tiež obrovský problém, priečne takisto. Nakoniec načo slová? Pozrite si to, ako sa (ne)darilo zaparkovať vodičke na malom smarte (!) v španielskom letovisku Lloret de Mar:

 

Tiež máte pocit, že by sa do tej medzery zmestil aj kamión? No áno, ale iba ťahač, bez návesu... Alebo aspoň dva smarty krížom a vedľa seba.

No sú aj vodičky, ktoré sa dokážu zmestiť do takej malej „fugy“, teda medzery, kde by už aj nejeden muž zaváhal. A zase bol pri tom smart. Jednoducho malé, mrštné, obratné a nanajvýš skladné  auto. To sa v Paríži, odkiaľ je druhé video, naozaj hodí... Len treba ešte vedieť, ako na to:

 

A keď sme už pri tom parkovaní – to paralelné robí neraz problémy aj skúsenejším vodičom. Keď už ste tam, teda na mieste a nič ste neodtrhli, nepoškriabali, ani inak nezničili, je to úľava. Tá však pominie, ak prídete k svojmu autu a zistíte, že ste ako saláma v žemli, obkolesená doslova telo na telo ostatnými autami. Ako z toho von? Pozrite si, ako to dokázal s veľkým autom vodič, čo to naozaj vie... Jednoducho pán Vodič.

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo