2015-01-15 08:31:58
Výroba v Toyote
Ilustračné foto
Zdroj: baotintuc.vn, autoblog.com, blog.autospeed.com

VW chce vybudovať v bratislavskom závode novú zvarovňu za 500 mil. eur

Volkswagen Slovakia, a. s., (VW SK) plánuje asanáciu logistickej časti existujúcej zvarovne a vybudovanie novej a modernejšej zvarovne.

Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA). Predpokladané investičné náklady dosiahnu približne 500 miliónov eur. "Celkové náklady na realizáciu navrhovaného zámeru vzhľadom na pohyblivosť cien stavebných prác a technologických zariadení v závislosti od vybraných dodávateľov budú stanovené neskôr," spresnila firma ďalej v zámere.

Kapacita novovybudovanej zvarovne bude predstavovať 450 kusov automobilov typu SUV za deň. Navrhovaná činnosť sa bude nachádzať na pozemkoch investora v juhovýchodnej časti areálu VW SK. Začiatok výstavby sa predpokladá v apríli tohto roku, ukončenie výstavby v decembri 2016. Skúšobná prevádzka zvarovne by sa mala začať v 2. štvrťroku 2017.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil vyše 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom a zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine produkuje komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo