2014-02-11 11:37:41
Octavia Scout 2014
Octavia Scout 2014
Zdroj: SKoda

FOTO: Octavia Combi Scout je konečne tu! Premiéru bude mať v Ženeve

Dlhoočakávaný model kombi verzie menom Scout konečne prichádza. Ponúka výrazné navýšenie terénneho potenciálu.

Samozrejme, nejde o terénne vozidlo v pravom zmysle slova, skôr o crossover, no navýšenie svetlej výšky o 33 mm pomôže autu „nešúchať“ brucho po nerovnostiach. Vďaka úpravám vonkajšieho vzhľadu vyzerá robustne. Je výrazne oplastovaná a už v základe ponúka 17 palcové kolesá z ľahkých zliatin.

Najväčšou novinkou je však zvýšenie maximálnej prípustnej váhy prívesu, a to až o 25 %. To znamená, že za Scouta si po novom môžete zavesiť „káričku“ s hmotnosťou rovné dve tony.

Vďaka zvýšeniu svetlej výšky sa zlepšili aj nájazdové uhly a vďaka novej spojke Haldex piatej generácie bude jazda so Scoutom na snehu, či inom šmykľavom povrchu takmer na nerozoznanie od jazdy s autom so stálym pohonom 4x4. Oproti predchádzajúcej generácii sa zlepšila tiež stúpavosť vozidla.

K dispozícii budú tri motory. Dva benzínové a jeden naftový. Škoda zatiaľ neuviedla o ktoré pohonné jednotky pôjde, no predpokladáme, že medzi benzínovými určite nebude chýbať motor 1,8 TSI. Neočakávame, že by sa pod kapotu Scouta zmestil aj dvojlitrový prepĺňaný štvorvalec zatiaľ vyhradený pre Octaviu RS a Superb, no možné to je. Skôr však nie. Druhou a zároveň základnou motorizáciou bude skôr motor 1,4 TSI. Naftu by mal zastupovať (ako inak) motor 2,0 TDI.

Bližšie špecifikácie ako i ďalšie fotografie prinesie čas. Tie aktuálne si môžete pozrieť v galérii. Scout by sa mal dostať do predaja hneď po letných prázdninách.

Ján Hargaš
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo