2014-01-14 11:18:03
Toyota FT-1 koncept
Toyota FT-1 koncept
Zdroj: Toyota

Toyota FT-1 odhalená. Je to konečne Supra?

Autosalón v Detroite je v plnom prúde. Novinkami sa to len hemží a jedny sú krajšie než druhé. Jedna z najkrajších je tá od Toyoty.

Toyota pre svoj koncept športového kupé zvolila opäť na prvý pohľad nič nehovoriace meno. Koncept, o ktorom sa hovorí ako o potenciálnom nástupcovi Toyoty Supra prišiel do Detroitu bez motora.

Aj napriek tomu to nemožno nazvať sklamaním. Toyota sa k prípadnej pohonnej jednotke konceptu vyjadrila ako o spaľovacom motore s technológiami budúcnosti...

Ale k veci: Je to teda Supra?

Nie. Napínavý príbeh menom Supra tak pokračuje. Toyota síce tvrdí, že tento očarujúci koncept vychádza zo športových koreňov značky v podobe modelov Celica, Supra, 2000 GT, GT 86 a podobne, je to však skôr dizajnové cvičenie.

Napriek tomu zástupcovia značky nevylúčili, že bude nový športový model vyzerať nejako takto...

V prípade modelu Supra je to s Toyotou ako na hojdačke. Keď už si myslíme, že konečne príde rozuzlenie príbehu, Toyota nám hodí iba omrvinku (aj keď veľmi zaujímavú) a musíme čakať ďalej. Z hľadiska značky je to určite pozitívne. Udržiava nás tak v strehu a keď nakoniec príde, budeme o nej hovoriť všetci.  

Zdroj: Toyota
Zdroj: Toyota

Sústreďme sa však na koncept FT-1. Jeho dizajn si môžete vychutnať v priloženej a veľmi bohatej galérii. Ak by vám to nestačilo a chceli by ste si v FT-1 zajazdiť, ani to nie je veľký problém. Stačí vlastniť hru Gran Turismo 6, kde bude FT-1 dostupná. Hráči si ju budú môcť stiahnuť do hry zadarmo.

Zdroj: Toyota


ZDROJ: Toyota, carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo