2013-10-01 14:40:00
Peugeot 308: Prvé foto
Peugeot 308: Prvé foto z jazdy

FOTO: Prvá jazda s Peugeotom 308. Nová 308-čka je prekvapivo dobrá!

Prinášame vám prvé dojmy z jazdy v novučičkom Peugeote 308, ktorý sa na medzinárodnej prezentácii v Sochaux práve predstavuje svetu.

Treba povedať, že nový Peugeot 308 je asi najlepšie auto v histórii, ktoré značka s levom v znaku v tejto triede urobila.

Ergonómia sa dostala na vyššiu úroveň. Vyššie položené prístroje zlepšili prehľad, a tiež radiaca páka je vyššie a bližšie k volantu. Ovládanie sa sústreďuje na dotykový centrálny panel, no práca s niektorými súčasťami menu je trocha komplikovanejšia. Peugeot 308 prirovnávajú jeho tvorcovia ku Golfu, ale to by konštruktéri museli dotiahnuť k dokonalosti úplne všetko. Chýbajú odkladacie plochy pre mobil tak, aby bol po ruke, do dverí sa zmestí iba malá fľaša vody.

Ale jazdné vlastnosti sú na vysokej úrovni a môžu sa celkom bez hanby smelo porovnávať s najvážnejšími konkurentmi v triede. Auto sme poriadne prevetrali a vyskúšali na kľukatých horských serpentínach a znesie aj tie najnáročnejšie kritériá. Najväčšie plus oproti konkurentom je, že patrí k najtichším, minimálne v prípade benzínových motorov. Vďaka kombinácii istoty v zákrutách, sily a pohodlia si na svoje prídu nielen vyznávači športovej jazdy, ale aj otcovia rodín.

To sú prvé, ešte horúce, dojmy z medzinárodnej prezentácie vo Francúzsku v okolí mesta Sochaux, ktoré je rodiskom nového modelu. K dojmom pridávame aj fotografie. Viac a podrobnejšie vám prinesieme po návrate na Slovensko.

Jozef Vydra, Ribeauvilleé

Pracovnú cestu redaktora hradila spoločnosť Peugeot Slovakia.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo