2023-06-07 11:14:00
Honda Elevate
Honda Elevate
Zdroj: Honda

FOTO: Honda predstavila nové kompaktné SUV. Volá sa Elevate

Elevate je model, ktorý sa najprv predstavil na "domácom" indickom trhu. Neskôr zamieri do sveta.

V Indii hrá Honda úlohu prémiového, či takmer prémiového výrobcu a Elevate je jedným z piatich nových prémiových SUV, ktoré pre tento masívny trh plánuje v nasledujúcich rokoch. Elevate však má chuť vyraziť aj do sveta. Kam presne a či aj do Európy, to zatiaľ nevieme, no ak sa dostane aj k nám, určite nie v tej podobe v akej prichádza do Indie.

Tam ho totiž bude sprevádzať sila motora VTEC s objemom 1,5 litra bez elektrifikácie s manuálnou alebo CVT prevodovkou podobne ako bolo zvykom u nás iba pár rokov vzad. Do troch rokov od uvedenia dostane tento model aj elektrický variant a práve ten by mal ako jediný šancu preraziť aj v Európe. Jedine, že by si Honda dala tú námahu a auto vybavila hybridom, ktorým disponujú aj ďalšie modely značky.

Honda Elevate je 4312 mm dlhý SUV model s rázvorom 2650 mm, s výškou 1650 a šírkou 1790 mm. Tieto rozmery auto stavajú so slušným odstupom za aktuálny model HR-V do pozície, kde jediné zvýšené auto je ešte menšie a volá sa Honda Jazz Crosstar. Európskymi konkurentmi pre toto auto so 458 litrovým kufrom by boli napríklad Mazda CX-30, Toyota Corolla Cross a ďalší.

Elevate má slušnú svetlú výšku 220 mm, no v benzínovej podobe má len predný náhon. Motor Podkapotou má 89 kW a 145 Nm, čo nie je veľa, no pre auto tejto veľkosti sa to ešte dá. Vozidlo má množstvo doplnkovej výbavy vrátane asistenčných systémov, kamery, kožených poťahov a displejov vrátane 10,25 palcového centrálneho dotykového displeja. Auto sa bude vyrábať lokálne v Indii s tým, že tamojšia fabrika by mala byť do budúcna zároveň zodpovedná aj za vývoz auta do celého sveta.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Honda

Komentáre k článku


Stream naživo