2023-03-15 21:44:00
Lamborghini LB744 odhaľuje svoje
Lamborghini LB744 odhaľuje svoje vnútornosti: ľahšie a tuhšie
Zdroj: Lamborghini

FOTO + VIDEO: LB 744 - nástupca modelu Aventador bude hybrid. Ale aký!

Aký, aký? Predsa zástrčkový. Ale vôbec ním byť nemusí. Nabitie je totiž rýchlejšie cez spaľovací motor.

Ale o tom som už písal. Teraz si preberieme ďalšiu kapitolu v odhaľovaní nového Aventadoru. Jeho konštrukciu. Samozrejme, ide o kombináciu ľahkých zliatin s karbónovými vláknami. Tu sa ale vlákna uplatňujú ešte viac a intenzívnejšie ako doteraz.

V tejto časti odhaľovania základov modelu, ktorý už o pár týždňov nahradí Aventador sa budeme venovať konštrukcii vozidla. Nový model LB744 príde s ešte výraznejším uplatnením karbónových vláken s rôznymi technológiami. Novinkou je predovšetkým monotrup, skôr než o monococue Lamborghini hovorí o monofuselage, teda o leteckým priemyslom inšpirovaným trupom vozidla vytvoreným z jedného kusu. Kľúčovým prvkom je tzv. rocker ring (spevňovací prstenec), teda akási monolitická obvodová štruktúra, ktorá spája ďalšie komponenty vozidla do jedného celku (tradične pri automobiloch platí, že čím menej komponentov konštrukcia vozidla má - tým menej spojov a zvarov, tým vyššia odolnosť a pevnosť). Rocker ring je z karbónom posilnených plastov - dnes veľmi populárny materiál, ktorý v omnoho menšom meradle uplatňujú viaceré značky.

Zaujímavým je uplatnenie karbónových vláken nielen v ich dlhej podobe, ale i v krátkej, kde sa pre vytvorenie komponentu spoja drobné vlákna so živicami a vytvoria mimoriadne pevný kus. Lambo to nazýva kované kompozity. Ich využitie nielenže zvyšuje pevnosť komponentov, navyše znižuje energetickú náročnosť výroby i množstvo zvyškového materiálu v porovnaní s tradičným nanášaním jednotlivých vrstiev a vytvrďovaním komponentov prostredníctvom vysokých teplôt. Proces výroby zároveň zrýchľuje výrobu, keďže kované kompozity vznikajú vo formách pri stlačení v okamihu tvrdnutia živice a vznikajú tak ako jeden kus - nemajú vrstvy, čo logicky prispieva k ich vyššej pevnosti.

Tradičné viacvrstvové komponenty z karbónového vlákna sú použité na streche - koniec koncov, tu ide nielen o pevnosť, ale aj o estetiku a um a na streche - na očiach sa to teda hodí. 

LB744 využíva karbónové vlákna aj v prednej časti vozidla - predný rám je kompletne z karbónu vrátane deformačných komponentov. Výsledkom je, že predná časť vozidla dokáže absorbovať dvojnásobok energie v porovnaní s kovovou prednou časťou vozidla Aventador Ultime (posledné kúsky). 

Monotrup je o 10 percent ľahší ako v prípade modelu Aventador, predný rám je ľahší až o 20 percent, no zároveň sa až o 25 percent zvýšila tuhosť konštrukcie. 

Zadná časť je vyrobená z vysokopevnostných hliníkových zliatin, ktoré opäť integrujú viacero prvkov do jedného, čím nielenže zvyšujú tuhosť, ale tiež zlepšujú prepojenie medzi podvozkom a konštrukciou i motorom. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Lamborghini

Komentáre k článku


Stream naživo