2023-01-20 11:40:00
Lamborghini Nástupca modelu Aventador
Lamborghini Nástupca modelu Aventador
Zdroj: Lamborghini

VIDEO: Nástupca modelu Aventador sa ukazuje. Za toto by sa nehanbil ani Batman

Žeby Lambo chystalo nový batmobil pre nového batmana? Nová vlajková loď Lamborghini sa vyfarbuje.

Zatiaľ tu máme skice a detailný pohľad na maskovanú zadnicu auta a práve tá pôsobí naozaj masívne. Hexagonálne koncovky výfukov, obrovské kolesá, stĺpiky, nárazniky, zadné sklo i svetlá, to všetko vytvára dojem sily, výkonu a dokladne premyslenej aerodynamiky.

Nástupca modelu Aventador rozhodne prejde cez posilňovňu a veľkosť auta i jeho detaily z poličky aerodynamika hovoria jasnou rečou: konštruktéri majú čo robiť aby vozidlo udržali pri zemi. Podkapotou sa naďalej očakáva dvanásťvalcové srdce, no nejaká tá miera elektrifikácie azda tiež bude v kartách ("elektrifikovaný" bol už Aventador, no rozhodne menej ako napríklad SF90 od Ferrari). Konkurenti sa dnes vystatujú výkonmi presahujúcimi tisícku (koní). Niežeby veľký (azda preplňovaný) motor takéto nevedel, ale iní sa spoliehajú práve na doping podobného razenia. Nie však všetci a Lamborghini patrí skôr k zástancom spaľovacích motorov, než k fanúšikom elektromobility. Každopádne značka potvrdila, že jej modelové portfólio bude najneskôr budúci rok elektrifikované, bez ohľadu na čisto elektrický model, ktorý sa taktiež chystá v najbližších mesiacoch. Tento fešák ale rozhodne nepôjde iba na baterky.

Viac zistíme v marci, keď sa nový býk zo Sant´Agaty predstaví svetu. Zatiaľ sú tu teda len viac, či menej nepresné domnienky a očakávania. Dizajn svedčí o jednom: toto rozhodne nebude konzervatívne vozidlo, presne tak ako sme pri Lamborghini zvyknutí. V galérii nájdete skice vozidla.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Youtube

Komentáre k článku


Stream naživo