2022-07-08 13:29:00
MG ZS
MG ZS
Zdroj: MG

MG dorazilo na Slovensko. Má pre vás dva modely. Oba lákajú na ceny a výbavy

Britsko-čínska automobilka MG rozširuje svoje pokrytie naprieč Európou a svoju dílerskú sieť má už aj u nás.

MG je staršia britská značka, ktorú pred nejakým časom odkúpil čínsky kapitál. Po prestávke sa vrátila do Británie a postupne rozširuje svoj záber po celom starom kontinente. Na trhoch, na ktoré príde sa jej na nováčika s prívlastkom "čínske auto" darí nad očakávania. Na slovenský trh podobne ako na český prichádza s dvomi modelmi. Oba sú crossovery, no kým jeden stavia najmä na peknej cene vzhľadom na ponúkanú výbavu a rozmery, druhý je výrazne drahší, no stále lacnejší než mnoho podobne orientovaných konkurentov od štandardných zavedených značiek. Prvým modelom je MG ZS, druhým je MG EHS.

MG ZS sa s celkovou dĺžkou 4323 mm radí na vrchol segmentu B-SUV. To znamená, že znesie porovnanie aj s menšími crossovermi, no konkurovať môže aj menším zo segmentu C-SUV. Najbližšími konkurentmi sú napríklad Škoda Kamiq, Volkswagen Taigo, Citroen C4, Suzuki S-Cross, no porovnateľné veľkosti a úžitkové schopnosti majú aj napríklad aj o trošku menšie Toyota Yaris Cross, SsangYong Tivoli. Batožinový priestor 448 litrov je v tejto kategórii áut naozaj veľký. Zaujímavá je aj ponuka motorizácií, pretože ZS štartuje so základným štvorvalcovým atmosférickým motorom 1,5 DVVT s výkonom 78 kW a s krútiacim momentom 141 Nm. Motor je spojený výhradne s päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h má za 10,9 sekundy, čo je paradoxne lepšie ako ponúkne pružnejší ale menší oturbený trojvalec 1,0 TGI s výkonom 82 kW a s krútiacim momentom 160 Nm, ktorý je dostupný v širšom spektre otáčok od 1800 do 4700 ot/min. Tento motor má manuálnu šesťstupňovú skriňu, prípadne šesťstupňový dvojspojkový automat.

Zdroj: MG

MG ZS ponúkne v základnej výbave Essential s atmosférickým motorom za 16 990 eur 6 airbagov, Bi-LED svetlá, zadné parkovacie senzory, digitálnu klimatizáciu, audiosystém s infotainmentom s uhlopriečkou 10,1 palca s podporou CarPlay a Android Auto a k tomu napríklad 17-palcové disky kolies a mnoho ďalšieho. Turbomotor štartuje na cene 19 790 eur s vyššou výbavou Elegance. Automobil má poháňanú prednú nápravu a v crashtestoch EuroNCAP získal 3 hviezdy v roku 2017. V roku 2020 si auto zobralo do crashtestu organizácia AseaNCAP a auto dostalo 5 hviezd z piatich. Ázijské crashtesty sú menej prísne najmä v ohľade bezpečnostných prvkov, no podľa videí, to vyzerá aj na inú, i keď podobnú metodiku samotných nárazových skúšok.

MG EHS je už z iného cesta. Auto štartuje s cenami na úrovni 35-tisíc eur s výbavou Emotion. Najvyššiu výbavu Exlusive získate od 39 190 eur. EHS je o kus väčšie vozidlo, najmä je však od začiatku výhradne plug-in hybridné. S batériou s kapacitou 16,6 kWh, s motorom 1,5 TGI, s elektromotorom k tomu a s 10-stupňovou prevodovkou, ktorá má štyri prevody pre elektrický pohon a 6 pre spaľovací. Systémový výkon je 190 kW. Celková dĺžka vozidla je 4574 mm, batožinový priestor nemá kapacitu určenú v cenníku. Auto získalo 5 hviezd v crash testoch EuroNCAP.

Zdroj: MG

MG ponúka na všetky svoje vozidlá záruku 7 rokov alebo 150-tisíc km. Táto záruka sa vzťahuje aj na plug-in hybridné ústrojenstvo a batériu. 7 ročnú záruku dostanete aj na prehrdzavenie - bez obmedzenia kilometrov. MG má už dnes vďaka využitiu siete importéra, ktorý pod svojimi krídlami drží aj Mitsubishi 7 servisných stredísk.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: MG

Komentáre k článku


Stream naživo