2021-03-11 18:04:00
SsangYong Rexton 2021
SsangYong Rexton 2021
Zdroj: SsangYong

SsangYong Rexton 2021 prichádza do Európy ako kompletne prepracovaný model

SsangYong musel uvedenie novej verzie modelu Rexton odložiť. Teraz však nastal ten čas.

 

 

SsangYong je automobilka z Kórei, ktorá svojej povesti neostáva nič dlžná. Vyrába unikátne automobily s robustnou technikou a popritom neustále bojuje s finančnými ťažkosťami. Počas koronakrízy sa musí pasovať s problémami podobne ako mnohé iné značky. Napriek očividnému problému s prúdením peňazí a skloňovaním slovíčka bankrot automobilka pokračuje vo výrobe i v uvádzaní noviniek. 

Nateraz je oficiálne uvedený na britský trh, no ráta sa s jeho uvedením aj na kontinentálnu Európu a samozrejme aj na náš trh. Nebude to asi tento mesiac, ale tento rok už prvé kusy budú jazdiť aj u nás. Ak pravda nenastane nejaká neočakávaná situácia. 

Nový Rexton je dôkladný redizajn a aktualizácia modelu uvedného v roku 2016. U nás nie je takú dlhú dobu, o to sviežejší je nový dizajn prednej masky. Automobil má nové Full LED predné svetlomety, nový digitálny prístrojový štít a aj novú prevodovku. Opäť nejde o niečo extrémne nové, ale už zopár rokov overované v modeloch taktiež produkovaných na kórejskom poloostrove. Sedemstupňový automat od Mercedesu nahrádza osemstupňový automat od Hyundai Transys. Nájsť ste ho mohli v minulej generácii modelov Kia Sorento, či Hyundai SantaFe. 

Nová prevodovka nepochybne pomôže automobilu zdolávať emisné normy pre ktoré bol počas minulého roka dostupný len veľmi obmedzene. Novinky sú aj na motore, ktorý dnes plní najnovšiu emisnú normu Euro 6d. Pre užívateľa je okrem plnenia emisných noriem dôležité vedieť, že motor dodáva 149 kW (202 k) a 441 Nm krútiaceho momentu. To môže byť v spolupráci s modernejšou automatickou meničovou prevodovkou celkom citeľná zmena. 

Presné dátumy a ceny zistíme až v priebehu roka. Zatiaľ si auto pozrite v bohatej galérii. Nájdete tam najčerstvejšie fotky britskej verzie. 

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo