2021-01-02 15:22:00
Hyundai Ioniq 5 Concept
Hyundai Ioniq 5 Concept 45
Zdroj: hyundai

Rakúsky Hyundai „omylom“ odhalil detaily o novom crossoveri

Hyundai pripravuje veľkú elektrickú ofenzívu a prilákať chce aj retro-moderným dizajnom.

 

Práve to predznamenáva koncept zvaný Concept 45. Ide o koncept elektrického vozidla s napohľad jednoduchým dizajnom plným ostrých kriviek a klasických tvarov.

A práve tento koncept má predznamenávať vozidlo, ktoré sa dostane na svetlo sveta už budúci rok. Uvedenie modelu Hyundai Ioniq 5 sa pripravuje a rakúsky Hyundai chystal možnosť online zloženia depozitu za nový automobil. Dostupných malo byť 150 prvých kusov vozidla v edícii First Edition. Depozit má byť v hodnote 1000 eur. Na tom by pravda nebolo nič zvláštne, keby sa spolu s objednávkovým systémom nedostali von aj detaily, ktoré vraj nemali ešte byť zverejnené.

Zdroj: hyundai

Vďaka tomu vieme okrem iného aj to, že prvé kusy Ioniq 5 sa dostanú do Európy v polovici budúceho roka. Ako prvý si únik informácii všimol Thekoreancarblog.com

Podľa informácií zverejnených na stránke rakúskeho zastúpenia značky má mať auto výkon 230 kW, pohon všetkých kolies, dojazd 450 km až 550 km podľa WLTP. Na dĺžku má mať vyše 4,6 metra a rázvor má byť až 3 metre. Auto má byť schopné nabiť baterku z 20 na 80% za 15 minút.

Zdroj: hyundai

Batéria má mať podľa thekoreancarblog.com nielen dva motory, ale tiež dve kapacity batérie. Buď 58 kWh, alebo 73 kWh. Z 0 na 100 km/h zrýchli za 5,2 sekundy. Cena je tým posledným, čo by sme mali čakať. Ale aj k tej sa niečo dozvieme. Každopádne je auto väčšie ako súčasný Hyundai Kona a má tiež k dispozícii väčšie batérie.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Thekoreancarblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo