2020-11-20 15:55:00
Subaru BRZ 2022
Subaru BRZ 2022
Zdroj: Subaru

Nové Subaru BRZ prichádza. Dverami napred a s boxerom

Nie, nejde o výpalníka z neoriginálneho servisu. Toto auto bude jazdiť šmykom a má boxer štvorvalec.

Dvojičky Subaru BRZ a Toyota GT 86 ukazujú, čo dokážu v novej generácii. Prvé je Subaru BRZ. Šepká sa, že v Európe sa s ním nepočíta, ale s týmto si zatiaľ hlavu nemusíme lámať. 

Podstatné je, že má Podkapotou 2,4 litrový atmosférický štvorvalec s protichodnými piestami. Maximálny výkon je 231 koní a maximálny krútiaci moment 250 Nm.  Motor posiela silu cez 6-stupňovú prevodovku na zadné kolesá. Vybrať si môžete automat, či manuál. Automat ponúkne režim rýchleho radenia. 

Auto bude opäť bodovať výborným rozložením hmotnosti a nízkym ťažiskom. Navyše aj nízkou hmotnosťou. Tá sa zastavila na úrovni 1315 kg, čo je na auto typu 2+2 naozaj obdivuhodné - pri zachovaní vysokej úrovne pasívnej i aktívnej bezpečnosti. 

BRZ je obťažkané modernými technológiami a pohodlnými sedačkami, ktoré do veľkej miery budú regulovať športovú ostrosť. Tej má neúrekom aj pre výrazne vyššiu torznú tuhosť. Tá sa zvýšila o 50% aj vďaka odlišnému pomocnému rámu a úchytom. Všetko by malo pomôcť väčšiemu športovému zážitku i lepšiemu vnímaniu jazdy vodičom. Viac detailov príde neskôr. Teraz si pozrite bohatú galériu. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Subaru

Komentáre k článku


Stream naživo