2020-11-14 09:30:00

VIDEO Vodič domiešavača ignoroval pravidlá. Most sa TAKTO zrútil na ďalšie auto!

Vodič domiešavača využil obchvat mesta aj napriek tomu, že jeho stroj prekračoval povolenú výšku.

Udalosť sa odohrala v Moskve v Rusku na obchvate v smere do centra mesta pred niekoľkými dňami. Vodič domiešavača sa vybral na obchvat, aj keď jeho automobil prekračoval maximálnu povolenú výšku. S plne naloženým vozidlom vrazil do staršieho telesa premosťujúceho dve strany vozovky. Náraz bol taký silný, že doslova rozlomil betónovú dosku na polovicu a spôsobil jej kolaps. 

Pád železobetónovej konštrukcie zachytila palubná kamera Hondy(?) idúcej za domiešavačom. Mnohotonová konštrukcia sa zvalila rovno na auto s palubnou kamerou. Vodič Hondy si však náraz a hroziace nebezpečenstvo všimol a dupol na brzdu. Suť tak nezasypala celé auto, ale padla na kapotu auta. Vodiča ochránil pred zraneniami airbag a jeho rýchla reakcia. Nikto ďalší pri nehode nebol zranený. 

Konštrukcia pozostávajúca zo stĺpov a betónovej dosky na prvý pohľad vyzerá ako premostenie, možno nedokončený nadjazd, či nadchod. Skutočnosť je celkom iná a z nášho "západniarskeho" pohľadu priam nepochopiteľná. Objekt totiž slúži na to, aby vodičov privysokých vozidiel dôrazne upozornil na hroziacu kolíziu s objektom nasledujúceho skutočného mosta respektíve nadjazdu. Čo k tomu dodať? 

Že to bol naozaj "výborný nápad brilantnej mysle" položiť betónovú dosku na dva stĺpy s tým, že to "naučí" nezodpovedných vodičov rešpektovať maximálnu povolenú výšku bez toho, aby poškodili teleso skutočného nadjazdu? Alebo že v danej železobetónovej konštrukcii malo byť trošku iné zloženie, dajme tomu také, ktoré by bolo trvácnejšie a pevnejšie? Alebo že keď konštrukcia dosiahla maximálnu životnosť nemali maximálnu životnosť papierovo predĺžiť, ale zhodiť ju, respektíve zrekonštruovať? Že v našich krajoch sa na "dôrazné upozornenie" na maximálnu výšku vozidla používajú deformovateľné prekážky? Napríklad železné tyče? Že v Rusku sú veci inak? Zdá sa, že hej. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo