2020-02-04 08:10:00
Renault Mégane 2020
Renault Mégane 2020
Zdroj: Renault

FOTO + VIDEO: Renault Megane prešiel faceliftom. Už aj ako hybrid

Renault aktualizoval svoj populárny model umiestnený v nižšej strednej triede.

Renault ponúka aktuálny Megane v troch karosárskych verziách. Od hatchbacku (Berline), cez kombi až po Grand Coupe. Facelift sa dotýka všetkých. Aktualizácia dizajnu je pre nezasvätených drobná, no výrazné zmeny ani nebolo treba. Dizajn súčasných modelov značky Renault jednoducho nestarne tak rýchlo, ako je to bežné.

Nuž ale, aktualizovaný Mégane predsa len má v talóne niekoľko úprav. Vynovené sú predný i zadný nárazník, LED svetlá s typickým C podpisom, ktoré už majú všetky verzie auta. Hlavne je tu nový infotainment inšpirovaný svetom smartfónov zvaný Easy Link a hŕba nových, respektíve aktualizovaných asistenčných systémov. Medzi nimi vyniká balík Easy Pilot s adaptívnym tempomatom s funkciou stop and go, systém aktívneho udržiavania v jazdných pruhoch, systém upozornenia na nebezpečenstvo v mŕtvych uhloch, či rozpoznávanie chodcov.

Nové sú farby, nové sú disky, nové sú displeje s uhlopriečkami 9,3 respektíve 10,2 palca. Nový je celý stredový panel vrátane ovládania klimatizácie a pár ďalších interiérových drobností, napríklad sú tu príplatkové sedadlá s elektrickým nastavovaním.

Renault sa pýši príchodom novej verzie E-Tech. Ide o plug-in hybridný, teda zástrčkový hybrid s batériou s kapacitou 9,8 kWh, ktorá autu postačí na 50 až 65 elektrických kilometrov v medzimestskom, respektíve v čisto mestskom prostredí podľa WLTP. V elektrickom režime dokáže auto dosiahnuť maximálnu rýchlosť 135 km/h. E-Tech je nový hybridný systém značky založený na atmosférickom motore 1,6 Sce, ktorému dopomáha dvojica elektromotorov. Systémový výkon je 160 koní.

Zdroj: Renault
Zdroj: Renault
Zdroj: Renault

Ponuka motorizácií by mala zostať v podstate rovnaká, no vo všeobecnosti by sa mala zjednodušiť. Základom by mal byť motor s objemom 1,3 litra s výkonmi od 100 koní vyššie. V ponuke by mali byť manuálne aj automatické dvojspojkové prevodovky, taktiež naftová verzia a spomínaný hybrid.

Novinkou je podobne ako pri Cliu výbavový stupeň RS Line, ktorý nahrádza GT Line a prináša podobne orientovaný športový dizajn založený na plnokrvných RS modeloch.

Zdroj: Renault

Ponuka RS taktiež prechádza „faceliftom.“ Základ bude mať namiesto 280 už len rovných 300 koní. K dispozícii bude verzia Trophy, ktorá by ako jediná mala disponovať samosvorným diferenciálom Torsen. Aktualizovaný Mégane sa chystá na slovenský trh v priebehu leta tohto roku.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo