2019-10-31 19:30:45
BMW X6 2020
BMW X6 2020
Zdroj: BMW

FOTO: Vychutnajte si 3. generáciu BMW X6 v bohatej galérii aj s novými zábermi

BMW X6 prichádza na trh v novembri. Pri tej príležitosti značka zverejnila nové zábery.

BMW X6 sa na trh dostáva v novembri. BMW pri tejto príležitosti oživuje záujem o nový model prostredníctvom novej a detailnejšej dávky fotografií. Pripomeňme si najvýznamnejšie novinky, ktoré 3. generácia luxusného SUV kupé zo Spartanburgu má.

Príchod na trh so štyrmi motormi

Dva benzínové a dva naftové motory. Minimálne šesťvalec, aj osemvalec. Neskôr pribudnú verzie M a M Competition. Základ pri uvedení tvorí naftový šesťvalcový motor s označením X6 30d xDrive s osemstupňovým automatom, pohonom všetkých kolies a maximálnym výkonom 195 kW. Naftová ponuka pokračuje rovno na vrchol s označením M50d xDrive s maximálnym výkonom 294 kW. Benzínová X6 40i xDrive má taktiež šesťvalcov, 8-stupňov prevodovky avšak 250 kW. Nad ňou sa vyníma M50i s 4,4 litrovým osemvalcom V8 s maximálnym výkonom 390 kW (530 k). Práve ten má Podkapotou modrý exemplár v galérii. 

Zdroj: BMW

Nové BMW X6 medzigeneračne narástlo na dĺžku o rovných 26 milimetrov (na 4 935 mm) a o 15 mm (na 2 004 mm) na šírku. Výška sa o 6 mm znížila (na 1 696 mm). Má širší predný rozchod (+ 44 mm na 1 684 mm). Rázvor vozidla narástol o 42 mm na 2 975 mm.

Najvýraznejším prvkom prednej časti vozidla sú jednodielne BMW obličky mriežky chladiča. Vonkajšia hrana obličiek sa v presne definovanom uhle približuje k hlavným svetlometom. Nové BMW X6 je prvý raz v histórii dostupné aj s podsvietenými BMW obličkami mriežky chladiča, čo dodáva dizajnu exteriéru nový nádych exkluzivity. Podsvietenie sa aktivuje pri otvorení či zatvorení vozidla, no vodič ho dokáže vypnúť a zapnúť aj manuálne. Tento dizajnový prvok sa dá využiť aj počas jazdy.

Auto okrem typickej siluety a svalnatého postoja zdobia príplatkové Laser Light s dosvitom až 500 metrov, no tiež až 22-palcové disky kolies a zaujímavé exkluzívne farby, či doplnky vonkajšieho vzhľadu v podobe výbav ako xLine, či M Sport.

Zdroj: BMW

Súčasťou štandardnej výbavy nového BMW X6 je 2,5-zónová automatická klimatizácia. Súbor prvkov Ambient Air umožňuje ionizáciu vzduchu a vypúšťa do interiéru jednu z ôsmich individuálne voliteľných vôní. Medzi nové prvky dodávané do nového BMW X6 na požiadanie a navrhnuté pre zvýšenie pohodlia a pocitu luxusu patria 4-zónová klimatizácia či panoramatická presklená strecha. Jej plocha je o 83 percent väčšia než v prípade predchodcu. Na požiadanie dodávaná Panoramatická presklená strecha Sky Lounge vytvára po zotmení veľmi špeciálny efekt hviezdnej oblohy, o čo sa stará 15 000 LED svetelných bodov podobne ako v modeloch superluxusnej značky Rolls Royce.

Luxusný zvukový zážitok v interiéri nového modelu BMW X6 má na starosti 7-kanálový zvukový systém Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System s 20 reproduktormi a s výkonom 1 500 W.

Zdroj: BMW

Zákazníci si môžu vybrať aj na požiadanie dodávané multifunkčné sedadlá vodiča a spolujazdca s masážnou funkciou a s aktívnou ventiláciou. Nový tvar dostali aj opierky na kolená na stredovej konzole ako aj držadlá dverí.

Operadlá zadných sedadiel delené v pomere 40 : 20 : 40 zvyšujú po svojom sklopení objem batožinového priestoru z 580 dm3 na 1 525 dm3.

Lepšie jazdné vlastnosti aj vďaka aktívnemu ovládaniu zadnej nápravy

Nový systém xDrive ponúka aj nastavenie, ktoré uprednostňuje nasmerovanie väčšej časti výkonu na zadné kolesá. Ten sa využíva pri zvlášť dynamickom jazdnom štýle. Elektronicky ovládaná M uzávierka zadného diferenciálu dostupná v spojení s verziou výbavy M Sport dáva ovládateľnosti ešte športovejší nádych. 

 Adaptívne M odpruženie Professional a Integrálne aktívne riadenie všetkých kolies Integral Active Steering prepožičiava vozidlu agilné a dynamické jazdné vlastnosti. Systém aktívnych stabilizátorov využíva elektromotory, ktoré pri dynamickom prejazde zákrutami pôsobia proti nakláňaniu karosérie. Zároveň pomáha aj pri zrýchľovaní na výjazde zo zákrut. 

Zdroj: BMW

Nové BMW X6 využíva aj vzduchové odpruženie na oboch nápravách s automatickým udržiavaním svetlej výšky. Tlak v odpružení kontrolujú elektricky ovládané kompresory so zásobníkmi stlačeného vzduchu pre každé koleso zvlášť, čo umožňuje vyrovnávanie nerovnomerného zaťaženia vozidla. 

Svetlú výšku môže vodič individuálne nastaviť, napríklad pri jazde v teréne. Stlačením tlačidla vo vozidle sa svetlá výška zvýši vo dvoch stupňoch až o 40 milimetrov nad štandardné nastavenie. Tlačidlom v batožinovom priestore sa môže nakladacia hrana o 40 milimetrov znížiť. 

Súčasťou štandardnej výbavy nového modelu BMW X6 sú prvky ako Systém udržiavania rýchlosti s funkciou brzdenia a Kolízne varovanie a Varovanie pred chodcami v meste s funkciou City Braking, ktoré teraz vystríha vodiča aj pred možnou kolíziou s cyklistami. Na požiadanie dodávaný Aktívny systém udržiavania rýchlosti s funkciou Stop&Go dokáže v závislosti od jazdnej situácie vozidlo automaticky zastaviť a opäť ho rozbehnúť. 

Zdroj: BMW

Inovatívny Asistent cúvania prevezme riadenie vozidla na trasách, ktoré vozidlo už predtým prešlo smerom vpred. V novom modeli BMW X6 je tak cúvanie na vzdialenosť až do 50 metrov mimoriadne komfortnou záležitosťou. Vodič iba pridáva, brzdí a kontroluje okolie. 

Súčasťou výbav vozidla je tiež digitálny kľúč pre vstup i štartovanie auta iba s mobilom, nový operačný systém s veľkými displejmi, možnosť vzdialených upgradeov a mnoho ďalších konektívnych fičúr.

Zdroj: BMW

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo