2019-08-11 14:56:12
Mercedes Triedy X Carlex
Mercedes Triedy X Carlex Exy Extreme
Zdroj: Carlex

FOTO: Pozrite si Mercedes Triedy X od Carlexu v prirodzenom prostredí

Keď Trieda X v roku 2016 prichádzala, Mercedes nás lákal na podobne postavený koncept.

Doteraz sa ale ozaj nadupaná verzia tohto pikapu s hviezdou nenašla. Skôr sa šíria povery o rýchlom konci tohto vozidla. Pritom auto minimálne medzi nákladnými vozidlami značky Mercedes má svoje miesto. A srdce fanúšikov by si dokázalo získať tiež. Nielen vďaka silnému šesťvalcovému motoru, ktorý aj s prevodovkou a pohonom 4x4 od Mercedesu robí z X-ka skutočný Mercedes. Pre získanie pozornosti a obdivu náročného fanúšika značky Mercedes a pikapov vo všeobecnosti treba niečo divoké, niečo so skutočne suverénnymi terénnymi schopnosťami.

Kým Mercedes od tohto dvojitého konceptu zaryto mlčí, nahrádzajú ho tuneri. Aj tento poľský, v našich končinách dobre známy Carlex. Ten sa pikapom venuje dôkladne. Úpravy má pripravené aj pre Triedu X. Táto Trieda X je v úprave Exy Extreme, obalená do parádne jedovatej skoro vojenskej zelenej.

Zdroj: Carlex

Auto má poriadne zväčšenú svetlú výšku, množstvo ochranných prvkov vrátane zväčšených blatníkov, seriózne terénne kolesá, špeciálnu strešnú konštrukciu na nosenie bicyklov, LED panel a mnoho ďalšieho. Aj v kabíne prešlo auto úpravou, nájdete tam napríklad veľké športové predné sedadlá a kompletne prerobený interiér v podobnom farebnom prevedení aké nájdete na karosérii.

Auto bolo nedávno na terénnej cyklo expedícii v Gruzínsku, práve odtiaľ sú tieto výborné fotografie. Človeku sa hneď zachce vydať sa na podobnú cestu, možno práve s touto zelenou Triedou X. Ak by ste túžili po zrovna takejto úprave, pripravte si tak 35-tisíc eur a viac. Toľko stojí "základný" balíček úpravy Exy Extreme. No a nezabudnite, že treba ešte kúpiť samotný pikap, ktorý si potom dáte upraviť. Alebo si pozrite obrázky, to bude iste lacnejšie.

A že toto auto nie je pre našinca úplne neznáme, dosvedčuje aj tento post od dílera značky Mercedes z Trenčína. Práve v tomto poste nájdete kúštik ozaj jedovatého interiéru zelenej mašiny.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo