2019-08-10 12:25:00
Ford Performance Event a
Ford Performance Event a Ford Focus ST
Zdroj: Ján Hargaš

FOTO: Ford oficiálne predstavil nový Focus ST a ST kombi

Ford predstavil svoj nový športovo orientovaný model športovo orientovaným fanúšikom športových modelov značky Ford.

Ford vo štvrtok oficiálne predstavil svoj nový športový model. Na akcii Ford Performance na Slovakia Ringu neďaleko Orechovej Potôni ukázal Focus ST a Focus ST kombi nielen fanúšikom značky, ale tiež novinárskej obci.

Niet lepšej príležitosti na predstavenie nového športového modelu ako stretnutie fanúšikov športových modelov značky. Záujem publika je takmer istý. Úspech tiež. Ford aktuálne disponuje tromi športovými modelmi. Fiestou ST, Focusom ST a Mustangom. Práve automobilov značky Ford Mustang bolo na SlovakiaRingu najviac.

Zdroj: Ján Hargaš

Nemožno sa tomu čudovať, veď práve legendárny „koník“ sa teší veľkej oblube aj u slovenských motoristov. A Mustangov bolo na okruhu a jeho okolí naozaj neúrekom. Pre majiteľov športových modelov a ich blízkych si slovenský import pripravil zaujímavý program. Mohli si otestovať vlastné schopnosti a schopnosti svojich áut na Škole šmyku a na rovinke okruhu si mohli súťažne zašprintovať. Okrem pohostenia a sprievodného programu ich čakala tiež spanilá jazda po okruhu.

Zdroj: Ján Hargaš

Jedným z bodov sprievodného programu bolo predstavenie modelu Focus ST.

Ten je už v predaji. Cena hatchbacku štartuje na úrovni 29 990,- kombi je za 30 990,-. V oboch prípadoch ide o „základnú výbavu ST 2 a v oboch prípadoch ide o kombináciu benzínového 2,3 litrového turbomotora s výkonom 206 kW (280 k) s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou. Výbava ST 3, ktorá obsahuje Full LED svetlá, predné sedadlá Recaro, či 19 palcové zliatinové disky štartuje pri hatchbacku na úrovni 32 490 eur, pri kombi na 33 490,-

Zdroj: Ján Hargaš

Sedemstupňovú automatickú prevodovku prikúpite za 2400 eur. Naftové ST začína na 30 990 eur v prípade hatchbacku. Kombi je o ďalších 1000 eur drahšie. Ide o nový motor EcoBlue s maximálnym výkonom 140 kW (190 k) spojený výhradne s manuálnou prevodovkou.

Zdroj: Ján Hargaš

Prvý dojem robí Focus ST naozaj dobrý. Samozrejme píšem o tom benzínovom. Solídny výkon, pekný dizajn, eLSD v základnej výbave a pekný zvuk. Viac v blížiacom sa redakčnom teste.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo