2019-04-13 07:50:00
Nová Trieda CLA 35
Nová Trieda CLA 35 4MATIC
Zdroj: Mercedes

FOTO+VIDEO: Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC – ďalší člen rodiny kompaktných športovcov

Nová Trieda CLA prichádza aj vo výkonnej verzii s benzínovým motorom, dvojspojkou a pohonom všetkých kolies.

Športová, štýlová, inteligentná a dynamická nová CLA 35 4MATIC  je najmladšou a na životný štýl orientovanou možnosťou pre vstup do sveta Mercedes-AMG. K pokrokovej technológii sa pridáva ikonický dizajn a inteligentný interiérový asistent MBUX.

Agilný benzínový 4-valcový prepĺňaný motor s objemom 2 litre, výkonom 225 kW (306 k), krútiacim momentom 400 Nm a s variabilným náhonom všetkých kolies AMG Performance 4MATIC (pomocou elektromechanickej regulácie presúva krútiaci moment v rozpätí od náhonu na čisto predné kolesá až po rozdelenie 50:50 medzi prední a zadnú nápravu) spôsobuje, že nový Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC zrýchľuje z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy. Vozidlo ponúka možnosť nastavenia piatich jazdných režimov: Klzká vozovka, Komfort, Šport, Šport+ a Individuálny. Vďaka tomu sa citeľne menia jazdné vlastnosti vozidla od komfortných až po športové.

Zdroj: Mercedes-AMG

K agilnému a dynamickému charakteru novej CLA 35 4MATIC prispieva aj dvojspojková prevodovka AMG SPEEDSHIFT DCT 7G. V prípade záujmu môže vodič radiť páčkami pod volantom a pre čo najúčinnejší štart z miesta má k dispozícii aj sériovú funkciu PRETEKÁRSKY ŠTART (RACE START). Novinkou modelu CLA 35 4MATIC je program Dynamika AMG, ktorý rozširuje funkcie ESP® a krátkym zásahom bŕzd na zadnom vnútornom kolese vyvolá definovaný stáčavý moment okolo zvislej osi výsledkom čoho je spontánna a veľmi presná reakcia pri zatáčaní.

Zdroj: Mercedes

Užívateľský zážitok umocňuje nové rozhranie MBUX (Mercedes-Benz User Experience), ktoré privíta vodiča v štýlovo spracovanom interiéri. Do neho nastúpi cez bezrámové dvere a ocitne sa v prostredí, ktorému dominujú hodnotné materiály vrátane imitácie kože ARTICO v kombinácii s mikrovláknom DINAMICA. Nechýba ani možnosť voľby náladového osvetlenia spomedzi 64 farieb. Rozhranie MBUX sa dá ovládať hlasovo, pomocou dotykovej plochy na stredovom tuneli, dotykovými tlačidlami na volante ako aj v spolupráci s hlasovým asistenčným systémom, ktorý sa aktivuje heslom „Hey Mercedes“. Medzim možnosťami individuálneho nastavenia sa nachádza aj možnosť zvoliť si vzhľad prístrojovej dosky. Na výber sú štýly zobrazenia AMG: Klasický, Šport a Superšport.

Zdroj: Mercedes-AMG

O zladenie pozdĺžnej a priečnej dynamiky jazdy ako aj maxima jazdnej stability a agilnosti sa stará podvozok AMG RIDE CONTROL. Na prednej náprave je použitá konštrukcia teleskopickej vzpery pruženia McPherson. Zadná náprava má štyri ramená a je cez pomocný rám tuho spojená s karosériou. Na želanie dodávané adaptívne tlmenie poskytuje tri odlišné regulácie podvozka: od zvýraznenia komfortu až po športovo orientované nastavenie.

Výkonnému motoru a podvozku sekunduje vysokovýkonná brzdová sústava. Na prednej náprave sú použité novovyvinuté 4-piestikové pevné strmene monoblok a 350-milimetrové brzdové kotúče, na zadnej náprave 1-piestikové plávajúce strmene a 330-milimetrové brzdové kotúče. Čerešničkou na torte je výfukové potrubie s aktívnou klapkou, ktoré vytvára nezameniteľný zvuk vozidla.

Zdroj: Mercedes-AMG

Pre novú CLA 35 4MATIC sa na želanie dodáva aj AMG TRACK PACE, virtuálny pretekársky inžinier zaznamenávajúci 80 špecických údajov (napr. rýchlosť, zrýchlenie). To dopĺňa zobrazenie časov na kolá a úseky, ako aj rozdiel v porovnaní s referenčným časom. Na základe porovnania aktuálnych dát s uloženými sa niektoré zobrazovacie prvky rozsvietia nazeleno (v prípade lepšieho aktuálneho výsledku) alebo načerveno. Vodič dokáže analyzovať svoje výsledky a zlepšovať svoje jazdné schopnosti.

Nový model Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC oslávi svoju svetovú premiéru 16. apríla 2019 na medzinárodnom autosalóne New York International Auto Show, začiatok predaja nasleduje 29. apríla 2019 a uvedenie na trh sa v západnej Európe začne v auguste 2019.

Zdroj: Mercedes-AMG

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Mercedes

Komentáre k článku


Stream naživo