2019-04-04 12:50:00
Mercedes-AMG S 65 Final
Mercedes-AMG S 65 Final Edition
Zdroj: Mercedes

Mercedes-AMG S 65 Final Edition: Zbohom V12 – Limitka na počesť velikána

Mercedes pripravil na počesť navždy končiaceho motora V12 zberateľskú finálnu edíciu Triedy S.

S limitovaným mimoriadnym modelom S 65 Final Edition korunuje Mercedes-AMG dlhý a úspešný príbeh 6,0-litrového motora V12 biturbo v Triede S sedan. Mimoriadna edícia, z ktorej sa celosvetovo vyrobí len 130 exemplárov, sa bude zameriavať na zberateľov exkluzívnych vozidiel a milovníkov suverénnych dvanásťvalcov. Vďaka ušľachtilému vzhľadu a rozsiahlej sériovej výbave ponúka sedan jedinečnú kombináciu výkonu a reprezentácie.

S 65 Final Edition sa dodáva výhradne vo vysokolesklej obsidiánovej čiernej metalíze. 20-palcové disky s mnoholúčovým dizajnom spolu s mriežkou otvoru na prívod vzduchu v mimoriadnom farebnom prevedení matná bronzová vyzdvihujú mimoriadne postavenie sedanu, rovnako ako emblém AMG na stĺpiku C. Koncovky výfuku vo vysokolesklej čiernej farbe dotvárajú celkový vzhľad vozidla.

Zdroj: Mercedes

Do konceptu vozidla zapadá aj interiér. Vďaka čalúneniu v čiernej koži napa Exklusiv spolu s kontrastnými ozdobnými švami medenej farby a ozdobným prvkom z hodnotných uhlíkových vlákien, ktoré sú skombinované s vláknami medenej farby je Trieda S Final Edition nezameniteľná. Kontrasty medenej farby sa nachádzajú aj v ozdobných švoch podlahových rohoží. O limitovanej výrobe svedčí aj plaketa edície na stredovej konzole s označením „1 of 130“. Ďalšími individuálnymi znakmi sú spona na volante s nápisom „AMG Edition“ a prednastavenie náladového svetla, taktiež s medeným farebným odtieňom.

Láska k detailom nekončí ani pod kapotou: plakety technikov, ktorí dané motory zostavili („jeden človek – jeden motor“) sa vyrábajú osobitne a v exkluzívnom čiernom prevedení namiesto klasického strieborného. S výkonom 463 kW (630 k) a maximálnym krútiacim momentom 1 000 newtonmetrov pri 2 300 – 4 300/min ponúka špičkový model V12 legendárnu dynamiku pohonu a kultúru chodu motora.

Zdroj: Mercedes

Jedenkrát so všetkým, poprosím

Rozsiahla sériová výbava nenecháva nič na náhodu: od panoramatickej strechy s funkciou MAGIC SKY CONTROL cez balík tepelného komfortu až po samostatné sedadlá prvej triedy pre pasažierov vzadu s priebežnou konzolou pre podnikateľov vrátane temperovaných držiakov na poháre. O nastavovanie sedadiel sa stará až 12 elektromotorov, aby sa tak dokázali prispôsobiť osobám s akoukoľvek telesnou výškou. Nezvyčajným highlightom je riaditeľské sedadlo vzadu na strane spolujazdca s opierkou na nohy a nastavovaním operadla sedadla, a to až do uhla 43,5° pre optimálnu polohu na odpočinok. A sériový balík AMG Driver’s Package umožňuje maximálnu rýchlosť 300 km/h.

Aby bolo cenné vozidlo v garáži chránené pred prachom, získa okrem toho každý zákazník na vozidlo na mieru vyhotovený interiérový ochranný obal AMG s nápisom AMG S 65 FINAL EDITION s ladiacim farebným odtieňom.

Zdroj: Mercedes


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Mercedes

Komentáre k článku


Stream naživo