2018-11-10 12:25:00
BMW M8 Coupe
BMW M8 Coupe
Zdroj: BMW

BMW M8 – M8 Coupe príde už budúci rok. Ďalšie verzie budú nasledovať

BMW ukázalo svoje budúce vrcholné športové kupé. M8 príde už budúci rok. V troch verziách.

Ako prvé príde zobrazené superšportové kupé. Po ňom budú nasledovať verzie Convertible a Gran Coupe. Model Mercedes AMG GT 4Door tak bude mať konkurenta. Navyše sa šušká o tom, že svoje želiezko v ohni chce pripraviť aj Audi. Projekt štvordverového Audi TT by mal byť rozpracovaný zhruba tak ako nová generácia modelu TT. Ten by mal pritom dostať poriadny výkonový kopanec. Britský Autoexpress pritom tvrdí, že v budúcnosti ani kupé verzia TT nebude existovať. TT-čko sa má zmeniť iba na štvordverový variant. Prísť by malo o dva roky. Ale späť k BMW.

Všetky tri verzie vozidla M8 budú mať Podkapotou benzínový osemvalec V8 s objemom 4,4 litra. Ten bude cez automatickú prevodovku spojený so všetkými štyrmi kolesami prostredníctvom variabilného športového systému pohonu všetkých kolies M xDrive. Ten môže prenášať silu motora nielen na všetky kolesá, ale tiež výhradne na dvojicu zadných.

Zdroj: BMW

Rozdielov medzi 850i a M8 bude viacero. Okrem zmien vonkajšieho a vnútorného dizajnu dostane verzia M8 ešte vyššiu dávku tuhosti konštrukcie. Bude mať pozmenené súčasti podvozku, odlišne nastavené nápravy a tiež odlišné uchytenie viacerých komponentov. Výsledkom budú precíznejšie a ešte ostrejšie jazdné vlastnosti vozidla, ktoré bolo už od začiatku nastavované ako vrchol športových vozidiel od BMW.

Zdá sa teda, že nás v nasledujúcich rokoch čaká veľký súboj nemeckej prémie aj v oblasti superšportových kupé a štvordverových kupé. Či sa nová M8 v jednej zo svojich verzií pokúsi zaútočiť aj na zelené peklo Nurburgringu nevieme. S istotou ale vieme, že Mercedes-AMG GT 4Dour 63 S 4Matic už svoju stopu na okruhu zanechal. Pozrieť si ju môžete vo videu.

Zdroj: BMW


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: BMW, Autoexpress

Komentáre k článku


Stream naživo