2018-11-08 14:45:00
BMW M5
BMW M5
Zdroj: Ján Hargaš

VIDEOTEST: BMW M5 – Stručne o veľkolepej beštii

V ďalšom videoteste zo série 3x o... sa pozriem na zúbok novému športovému sedanu BMW M5.

Keď sa povie BMW, veľkej časti z nás zablikajú oči. Keď k tomu pridáte písmeno M, celá tvár sa rozžiari. Keď k tomu písmenu M pridáte ešte číslo 5... No neviem, napríklad vybuchneme emóciami, obdivom, predstavami.

BMW M5 je pojem. Nová BMW M5 svojmu označeniu rozhodne nerobí hanbu. Veď jej benzínový osemvalec s objemom 4,4 litra dodáva viac ako 600 koní. Novinkou je športová verzia pohonu xDrive, ktorá sa do M5 dostala vôbec prvýkrát. To preto, aby sa s tými šesto koňmi človek nezadusil hneď v prvej zákrute. A veru, rýchlosti jazdy i čistote stopy pohon všetkých kolies skutočne pomáha. Ale 600 koní dokáže zakrútiť krkom aj keď ich rozdelíte na štvoricu kolies. Navyše si môžete zvoliť iba tie zadné...

Test novej M5 bol skutočným zážitkom. Azda najväčším tohto roku. Sú autá, ktoré prídu a odídu. Sú autá, ktoré zanechajú stopu. Pri BMW M5 mi ešte teraz mrzne mozog. Pocity z jazdy, pocity z držby kľúča, to sa nedá len tak zabudnúť. Darmo na to auto niekto kydá, darmo hovoria, že jej zvuk nie je až tak autentický... Nech si vravia čo chcú, je to pekelne dobré auto.

V nasledujúcom videu s názvom 3x o BMW M5 nájdete dojmy, ale tiež pojmy z testu tohto vozidla. Jednoducho, stručne a keď sa podarí, možno aj úsmevne. Tu je video:

Nezabudnite, že plnohodnotný písaný redakčný test so všetkými fotografiami vás čaká už budúci týždeň.


AUTOR: © Zoznam/Ján Hargaš

Komentáre k článku