2018-11-09 14:55:00
Mercedes-AMG GT 63 S
Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC
Zdroj: Mercedes-AMG

VIDEO: Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC – Toto je najrýchlejšie auto v zelenom pekle!

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ najrýchlejším sériovým 4-miestnym vozidlom v „zelenom pekle“ Nürburgringu.

Vďaka oficiálne nameranému a notársky overenému času 7:25:41 je nový model Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ najrýchlejším sériovo vyrábaným 4-miestnym vozidlom na svete na legendárnom severnom okruhu Nürburgringu. Srdcom auta je motor V8 s maximálnym výkonom 470 kW (639 k).

Vodičom kompletne vybaveného a sériového osemvalcového modelu bol vývojový inžinier AMG Demian Schaffert. Niekdajší pretekár sa podieľal na vývoji vozidla a na nastavovaní dynamiky jazdy tohto superšportového štvordverového kupé.

Severný okruh Nürburgringu je najnáročnejšou pretekárskou traťou na svete. Najrýchlejšie kolo je preto pravdepodobne najnáročnejšou zaťažkávacou skúškou kvalít športového vozidla. Zároveň znamená úspech na tomto okruhu veľkú prestíž, považuje sa za skutočný dôkaz schopností automobilu. Najmä v prípade, ak ide o sériový automobil s výbavou dostupnou i pre zákazníka.

AMG GT 63 S 4MATIC+ disponuje nielen vynikajúcou aerodynamikou a génmi modelu Mercedes-AMG GT, ale tiež plne variabilným náhonom na všetky kolesá AMG Performance 4MATIC+. Ďalej má aktívne riadenie zadnej nápravy, elektronicky ovládaný svorný diferenciál zadnej nápravy a program agility AMG DYNAMICS. Voliteľné pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup2 sa postarali o poslednú štipku priľnavosti pre optimálnu trakciu a výrazné zrýchlenie pri výjazde zo zákrut „zeleného pekla“. Najrýchlejšie kolo dôkladne merali nezávislí experti spoločnosti „wige SOLUTIONS“. Nezávislý notár navyše overil riadny stav vozidla a čas na kolo.

Tu je samotná rekordná jazda:


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo