2018-08-04 07:20:00
Lync and Co
Lync and Co

Volvo s tvárou Porsche? Toto je nový sedan Lynk & Co 03

Zábery najnovšieho prírastku značky Lynk & Co dorazili na internet. Vyzerá tak, ako ostatné.

Lynk & Co je Čínska značka s túžbou expandovať aj do Európy. Jej nový model označený 03 je sedan postavený na platforme kompaktných modelov značky Volvo CMA. Lynk a Co totiž patrí do čínskeho koncernu Geely, ktorý vlastní práve Volvo. Jeho majiteľ sa nedávno dostal do pozornosti médií v Európe, keď sa stal najväčším samostatným akcionárom koncernu Daimler. Lynk & Co je teda švédsko-čínska značka, ktorá od svojho vzniku v roku 2016 vypustí do sveta už celkovo tretí model. Po dvojici crossoverov prichádza sedan niekde na úrovni európskej nižšej strednej triedy.

Tak ako predchádzajúce autá a vlastne aj samotná značka, má osloviť mladých zákazníkov žijúcich v mestských aglomeráciách vyznávajúcich moderný život s nákupmi cez internet... Zhruba tak.

Cieľom značky je predávať autá priamo zákazníkom najlepšie cez internet, vynímajúc tak tradičnú dílerskú sieť. Autá majú neobvyklí dizajn s výraznými vypuklými LED svetlami na kapote, ktoré mnohým evokujú modely ako Kia Sportage, či SUV autá od Porsche. Vizáž masívnej masky, ktorá celkom funguje na SUV modeloch teraz výrobca prenáša aj na nízky sedan. 

Podkapotou budú zatiaľ tie isté motory ako v predchádzajúcich modeloch. Očakávať možno 1,5 litrový prepĺňaný trojvalec s výkonom cca 150 koní i benzínový štvorvalec s výkonom 190 koní. Neskôr sa s vysokou pravdepodobnosťou objaví hybridný a možno i elektrický model.

Automobil zažije oficiálnu premiéru o mesiac na autosalóne Chengdu Motor Show v Číne.

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo