2018-08-01 15:20:47
Suzuki Vitara 2019
Suzuki Vitara 2019
Zdroj: Suzuki

Suzuki Vitara: facelift prináša nové motory a nové technológie

Suzuki aktualizovala Vitaru pre modelový rok 2019. Atmosférický motor už nekúpite.

Suzuki Vitara prichádza po facelifte s novou ponukou motorov. Základ bude tvoriť benzínový trojvalec 1,0 Boosterjet s výkonom 110 koní. Ten bude možné vo vyšších výbavách kombinovať aj s pohonom všetkých kolies Allgrip. Motor nahrádza aktuálne jediný benzínový motor v ponuke 1,6 VVT.

Viac síl prináša už známy štvorvalec 1,4 Boosterjet s maximálnym výkonom 140 koní a krútiacim momentom 220 Nm. Motor bude k dispozícii ako s pohonom všetkých kolies tak s automatickou prevodovkou. Suzuki nič nepíše o naftovej alternatíve. Zdá sa tak, že Vitara sa zaradí k viacerým autám na trhu, ktoré po novom už neprinášajú naftovú alternatívu.

Vitara je na trhu od roku 2015, takže facelift bol dlhšie očakávaný. Aktualizácia modelu okrem nových motorov prináša tiež nové farby laku vrátane tejto zlatej, nový dizajn diskov kolies, upravenú masku i LED svetlá vzadu.

Zdroj: Suzuki

Na palube sú zmeny rovnako decentné ako vonku. Upravená je palubná doska s kvalitnejšie pôsobiacimi materiálmi a novinkou je tiež farebný displej medzi budíkmi prístrojového panelu.

Novinky možno zaznamenať aj v oblasti aktívnych bezpečnostných asistentov. Tie okrem iného zahŕňajú funkcie na udržiavanie v jazdnom pruhu, na kontrolu mŕtvych uhlov, na kontrolu dopravného značenia a tiež na kontrolu premávky za vozidlom pri cúvaní. Oficiálne vyjde nový modelový rok v septembri. Viac sa teda dozvieme po prázdninách.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Suzuki UK

Komentáre k článku


Stream naživo