2016-08-13 03:55:00
Parkovanie pod schodmi
Parkovanie pod schodmi
Zdroj: Vinod Kumar

VIDEO: Kam zaparkovať? No predsa pod schody!

Parkovanie je nočnou morou asi všetkých motoristov. U nás, aj v druhom najľudnatejšom štáte na svete.

Vinod Kumar je domáci majster z Maisúru v indickom štáte Karnátaka, ktorého k neobvyklému riešeniu donútili financie a obmedzený priestor na parkovanie. Toho v Indii nemajú nazvyš. Rozhodol sa umiestniť svoje auto pod schody.

Tam mávajú zväčša vyhradené miesto čistiace prostriedky, alebo slúži ako odkladací priestor, či šatník. Pod jednými schodami dokonca istý čas býval aj Harry Potter... Ten by možno mávnutím čarovného prútika vykúzlil nové parkovacie miesto. Možno rovnaký nápad skrsol aj v hlave Vinoda Kumara. Urobil teda to, čo sa mu zdalo najlepšie pre svojho plechového miláčika. Parkovať v suchu a bezpečí nie je v Indii na zahodenie.

Svoje auto tak parkoval pod schodiskom v rodinnom dome vďaka nájazdovej rampe, ktorú zostrojil. Svoje dielo predviedol vo videu už pred troma rokmi. No ako iste viete, niektoré videá si žijú vlastným životom  a raz za čas sa kdesi znova objavia. Tak je to aj s týmto kúskom.

Vybudovanie originálnej garáže pod vstupným schodiskom do rodinného domu bol zaujímavý nápad, ale parkovanie to nie je úplne jednoduché. Vinod Kumar to však považuje za rutinu vo svojom živote. Najprv otvorí všetky tri diely skladacích dverí garáže, vyjde na chodník vedúci pozdĺž domu a zacúva na šikmú rampu rovnobežnú s cestou. Vystúpi z auta a celú rampu zatlačí (ručne) na svoje parkovacie miesto do priestoru pod schody. Zavrie dvere – a auto je v bezpečí.

Zdroj: Vinod Kumar
Zdroj: Vinod Kumar

Mnoho ľudí zaujalo toto originálne a netradičné riešenie inak nevyužitého miesta. Dokonca mu radia, či by mal ešte zmeniť, zlepšiť, alebo odstrániť niektoré technické nedostatky riešenia.

Pre uľahčenie parkovania napríklad navrhujú, aby sa dala nájazdová rampa natáčať aspoň o zhruba 40 až 50 stupňov k ceste. Potom by mohol na ňu zacúvať priamo z cesty a nemusel by prejsť po chodníku. Prípadne by sa mohlo zautomatizovať otváranie a zatváranie dverí. Autor tvrdí, že sa nebráni žiadnym rozumným pripomienkam nebráni a je skôr za ne rád. Akceptoval by ich, ak by sa pustil do niečoho podobného niekedy v budúcnosti, keď mu to dovolí finančná situácia. No, ak si kúpi väčšie a širšie auto, bude asi najskôr nájsť väčšie schody..:

Možno ak by zverejnil číslo účtu, ako mu ktosi radil v komentároch k videu, zozbieral by dostatok prostriedkov na ďalší vývoj. Nakoniec by z toho možno bolo niečo podobné:

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo