2024-04-18 13:25:00
Citroen eC3 Aircross
Citroen eC3 Aircross
Zdroj: Citroen

Nový Citroen C3 Aircross - drobec sa osvalil a narástol. Pojme až 7 pasažierov

Citroen C3 Aircross je o kus väčší ako predchodca. O taký veľký kus, že sa nebojí ponúknuť až sedem sedadiel.

A pritom sa chce s dĺžkou 4,39 metra zaradiť do B-SUV segmentu. A má na to právo, keďže z tohto segmentu už do C-čka zopár áut trčí, vrátane modelu Peugeot 2008 i ďalších. C3 Aircross je ale spätý s dvomi modelmi a ani jedným z nich nie je jeho predchodca. Stojí totiž na novej smart platforme a je v podstate zväčšeným a predĺženým súrodencom novej C3. Zároveň svojimi proporciami zreteľne odkazuje na sesternicu menom Opel Frontera. Kým jeden narástol, druhá sa zmenišla a stretli sa v strede ponuky tak, aby dokázali spoločne konkurovať všetkým kompaktným SUV a to nielen vnútornými rozmermi ale predovšetkým cenou. Teda minimálne C3 Aircross si istotne dá záležať, aby cenou podliezol čo možno najviac podobne veľkých áut.

Má na to všetky predpoklady. Predĺženie platformy pre malé auto mu totiž umožňuje využívať pohonné jednotky a celú architektúru, ktorá bola stavaná na to, aby nebola drahá, pritom žiadnou cestou neobmedzovala komforta a bezpečnosť posádky.

Podkapotou novej C3 Aircross tak budú pohonné jednotky aké ponesie aj menšia C3, navyše doplnené mild-hybridom založeným na 1,2 litrovom PureTechu. Inak, rovnako ako C3 a aj Frontera, toto auto je primárne stavané tak, aby bolo dobrým elektromobilom s tým, že doň ešte možno napchať črevá smrdiace benzínom. Elektrická verzia teda na seba nenechá dlho čakať, detaily však oficiálne zverejnené nie sú.

Isté je, že aj tento Citroen sa z milého, zaobleného kamaráta do mesta zmení na osvaleného robustnejšieho chlapíka bez toho, aby obsahoval čo i len náznak agresivity. Skrátka sympaťák s proteinovou tyčinkou. Sedadlá v treťom rade budete vedieť sklopiť do podlahy a... a to je aj všetko, viac informácií o modeloch eC3 Aircross a C3 Aircross zistíme až s blížiacim sa letom, keď ho automobilka uvedie oficiálne. Mimochodom, tak ako Frontera, aj jej dvojča C3 Aircross budú schádzať z linky v Trnave. Je to teda ďalší Slovák do zbierky. Tak pozor!


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Citroen

Komentáre k článku


Stream naživo