2023-11-01 10:10:00
Cesta II. triedy v
Ilustračné foto
Zdroj: TASR - Adriána Hudecová

Sabinov bude mať obchvat. Zmluva na výstavbu je podpísaná

SSC podpísala zmluvu na výstavbu obchvatu Sabinova.

Slovenská správa ciest (SSC) podpísala zmluvu na výstavbu obchvatu Sabinova. Stavebné práce na preložke cesty I/68 pri Sabinove zrealizuje spoločnosť Hochtief SK, s.r.o., zmluvná cena predstavuje 73,7 milióna eur bez DPH. TASR o tom informoval hovorca SSC Martin Guzi.

"Sabinovský obchvat s dĺžkou 9,8 kilometra bude začínať za obcou Pečovská Nová Ves a pokračovať bude severne od mesta Sabinov a jeho mestskej časti Orkucany. Za obcou Šarišské Michaľany sa napojí na súčasnú cestu v smere do Prešova," uviedol Guzi.

Ako pokračoval, dopravné napojenia vodičom uľahčia tri nové mimoúrovňové križovatky Sabinov-Drienica, Sabinov – Jakubovany a Šarišské Michaľany, ako aj úrovňové križovatky Sabinov sever a Sabinov – Orkucany. Súčasťou obchvatu bude aj 16 mostných objektov.

"Stavenisko bude zhotoviteľovi odovzdané do 30 dní od účinnosti zmluvy. Predpokladáme, že zhotoviteľ stavby začne ešte v tomto roku s výrubom stromov, archeologickým výskumom a ďalšími prípravnými prácami," doplnil Guzi.

Projekt bude hradený z eurofondov a lehota výstavby je 36 mesiacov od odovzdania staveniska bez zimného obdobia (1. 12. - 1. 3.).


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo