2021-09-26 01:00:00
Škoda 27 Tr Solaris
Škoda 27 Tr Solaris
Zdroj: škoda transportation

DPB už pozná víťaza tendra na nákup nových hybridných trolejbusov

Dopravný podnik Bratislava (DPB) vyhodnotil súťaž na dodávateľa hybridných 18 metrov dlhých trolejbusov.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) vyhodnotil súťaž na dodávateľa hybridných 18 metrov dlhých trolejbusov. O dodávku 23 kusov prejavili záujem dvaja uchádzači. Víťazom sa stala spoločnosť Škoda Electric s ponukou vo výške 12.395.850 eur bez DPH. Zmluvu plánuje dopravca podpísať v prípade, ak nepríde k uplatneniu revíznych postupov a po kontrole súťaže zo strany Úradu pre verejné obstarávanie. TASR o tom informoval Boris Reichel z DPB.

Na druhom mieste v súťaži skončila spoločnosť SOR Libchavy s cenovou ponukou 13.340.000 eur bez DPH. Odhadovaná cena zákazky bola 18.783.000 eur bez DPH. Nákup trolejbusov bude spolufinancovaný z eurofondov. "Víťazná spoločnosť predložila ponuku na trolejbus zn. Škoda 27 Tr – trojnápravový štvordverový kĺbový moderný trolejbus s karosériou Solaris," uviedol Reichel.

Pôjde o nízkopodlažné, klimatizované, kĺbové vozidlá s kombinovaným pohonom (trakčná sieť/batéria). Verejné obstarávanie na nákup týchto vozidiel bolo vyhlásené ešte v apríli.

Šéf DPB Martin Rybanský uviedol, že sa v Bratislave pripravuje trolejbusová revolúcia. Trolejbusovú sieť plánuje dopravca modernizovať, rozširovať a zrýchľovať. "S tým súvisí aj nákup nových vozidiel. Nové kĺbové trolejbusy zvýšia prepravnú kapacitu a nahradia premávku dieselových autobusov na vybraných linkách. Vo výbave budú mať všetky komfortné prvky," skonštatoval.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo