2021-09-23 01:00:00
D4 a R7 sú
D4 a R7 sú pred cieľovou rovinkou
Zdroj: D4R7

Lužný most a zvyšnú časť R7 slávnostne otvoria v nedeľu

Z R7 do Bratislavy bez prerušenia a z Petržalky po novom Lužnom moste.

Doprava v hlavnom meste dosiahne veľký míľnik: D4R7 Construction z technického hľadiska už dokončila ďalšie nové úseky diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 a v nedeľu 26. septembra ich oficiálne odovzdá do užívania vodičom.

Diaľnica D4 a rýchlostná cesta R7 budú mať celkovú dĺžku viac ako 59 kilometrov, vrátane 14 križovatiek a 122 mostných konštrukcií. Najnovšie sa otvára úsek D4 od križovatky Bratislava – Jarovce až po križovatku Bratislava – Juh (kedysi známa ako Ketelec). Táto časť projektu zahŕňa aj nový Lužný most cez Dunaj, ktorý je súčasťou tzv. Dunajského súmostia dlhého 3 km. Zároveň sa otvára aj zvyšná časť rýchlostnej cesty R7, ktorá dovedie obyvateľov južných obcí až priamo do Bratislavy.

Zdroj: D4R7

Po R7 priamo do a z Bratislavy

Rýchlostná cesta R7 je už viac ako rok v prevádzke. Donedávna sa vodiči z juhu doviezli autom po križovatku Bratislava – Juh, kde sa museli napojiť na D4 a pokračovať do hlavného mesta až cez Podunajské Biskupice. Najnovšie sa už dostanú po R7 priamo do Bratislavy, čím sa vyhnú hustej premávke na ceste I/63.

Nový úsek R7 od križovatky Bratislava – Juh po križovatku Bratislava – Nivy má dĺžku 6,3 km. Začiatok úseku R7 je v dotyku s existujúcou diaľničnou sieťou, konkrétne cez D1 v existujúcej MÚK Prievoz, ako pokračovanie Bajkalskej ulice. Ďalej prechádza lokalitou Malé Pálenisko, križuje Malý Dunaj a vedie pozdĺž západného okraja Slovnaftu až po jeho juhozápadný roh. Na R7, pri Blatnej na Ostrove, sú pre vodičov k dispozícii aj dve čerpacie stanice OMV.

Slávnostné otvorenie

Otvorenie spomínanej časti D4 a R7 je naplánované na nedeľu 26. septembra. Ešte pred oficiálnym uvedením do prevádzky budú od 9:30 sprístupnené chodníky pre cyklistov a chodcov po oboch stranách mosta, ktoré budú môcť byť využívané neobmedzene na presun ponad Dunaj. Na Lužný most sa verejnosť dostane priamo z petržalskej hrádze pri križovatke Bratislava – Petržalka, ale aj z druhého konca z tzv. slovnaftskej hrádze.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: D4R7

Komentáre k článku


Stream naživo