2020-11-17 01:00:00
Bulvár Mlynské Nivy v
Bulvár Mlynské Nivy v pondelok 16.11.2020 otvoria
Zdroj: TASR

V Bratislave rozdali mestskí policajti najviac pokút na Páričkovej

Práve tam začal ružinovský parkovací pilot. Zároveň je to ulica trpiaca na neďalekú výstavbu Mlynských nív.

 

Bratislavskí mestskí policajti zaznamenali od januára do septembra v rámci hlavného mesta najviac priestupkov (2675) na Páričkovej ulici v bratislavskom Ružinove. Väčšina (2669) sa týkala bezpečnosti cestnej premávky.

Páričková je jednou z ulíc ohraničujúcich zónu zvanú 500 bytov. Tam v januári tohto roku, v rámci mestskej časti Ružinov, začalo platiť rezidenčné parkovanie uprednostňujúce parkovanie pre obyvateľov štvrte pred návštevníkmi. Zároveň je to ulica, kde sa z dôvodu rekonštrukcie a výstavby Mlynských Nív menila organizácia dopravy.

Na druhom mieste je Námestie SNP s 1298 priestupkami, z nich 903 sa tiež týkalo dopravy. Vyplýva to z mapy bezpečnosti zverejnenej na transparentnom mestskom portáli opendata.bratislava.sk.

Najviac zásahov bratislavskej mestskej polície pri priestupkoch, ktoré sa netýkali dopravy, je zaznamenaných v centre mesta. Okrem Námestia SNP (395) tiež na priľahlom Námestí Nežnej revolúcie (196) a na Kollárovom námestí (171). "Dáta o dopravných aj iných priestupkoch v našom meste zverejňujeme na transparentnom portáli už dlhšie.

Súčasná aplikácia odzrkadlí na mape napríklad aj to, kde najčastejšie zasahujú mestskí policajti," uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Mapu bezpečnosti spracovali na magistráte pracovníci oddelenia dátovej politiky a analýz. Aplikácia zobrazuje počet priestupkov na území mesta Bratislava podľa ulíc, kde bol daný priestupok spáchaný. Po kliknutí na vybranú ulicu sa zobrazí počet zaznamenaných priestupkov rozdelených na prehrešky v oblasti bezpečnosti dopravy či v iných oblastiach.

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo