2020-11-11 18:27:00
Toyota Highlander
Toyota Highlander
Zdroj: Toyota

Päťmetrové SUV od Toyoty má spotrebu ako hatchback! Slovenské ceny pre Highlander

Toyota tento týždeň ukázala ceny svojho najväčšieho SUV. Highlander má 7 miest.

 

Predpredaj nového najväčšieho hybridného SUV značky Toyota, sedemmiestneho modelu Highlander, sa na Slovensku práve začal. Prvé vozidlá sa k zákazníkom dostanú na začiatku roka 2021.

Nový Highlander sa na Slovensku začal predávať s hotovostnou zľavou 2 000 €, ponukou zimných kompletov za polovicu a financovaním Toyota Easy s úrokom 2,99 %.

Akciová cena vozidla v stupni výbavy Comfort začína na 44 990 € , ďalej je v ponuke vozidlo vo výbave Prestige s uvádzacou cenou 48 690 € a vrchol ponuky, ktorý uspokojí aj najnáročnejších zákazníkov, výbava Executive, začína na cene 56 190 €.

Highlander je ponúkaný výhradne s HEV hybridnou sústavou pohonu najnovšej štvrtej generácie a s pohonom 4x4. Spolu s Toyotou RAV4 s modelom C-HR a s plánovaným Yarisom Cross v triede malých vozidie je najnovším prírastkom do európskej ponuky SUV značky Toyota.

Vozidlo s pohonom všetkých kolies 4x4 AWD-i využíva výhody podvozkovej platformy Toyota GA-K. Poháňa ho výkonný hybridný motor 2.5 Hybrid Dynamic Force so systémovým výkonom 246 koní, ktorý umožňuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 8,3 s. Pritom má auto narozdiel od mnohých iných hybridov schopnosť utiahnuť až dvojtonový príves. 

Spotreba paliva sa podľa štandardu WLTP pohybuje okolo 6,6 litra benzínu na 100 km. To je toľko, ba možno menej, než majú mnohé malé hatchbacky s prepĺňanými trojvalcami. Highlander je pritom takmer päť metrov dlhé SUV, ktoré si pritom nepomáha nabíjaním elektromotorov zo siete. Viac o tomto modeli zistíte tu.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Toyota

Komentáre k článku


Stream naživo