2018-05-26 04:45:00
Fiat
Fiat
Zdroj: Fiat, caranddriver.com

Fiat zruší výrobu lacných áut v Taliansku. Závody prejdú na drahšie SUV

Fiat, ako súčasť koncernu FCA v krátkosti ukončí výrobu lacných ľudových modelov v Taliansku.

Namiesto nich budú závody vyrábať automobily s vyššími cenami. Informácie zverejnil Automotive News. Podľa ich zdrojov budú tieto zmeny súčasťou plánu, ktorý FCA oznámi 1. júna tohto roku. Cieľom je znížiť finančné zaťaženie automobilky a výrobu lacnejších vozidiel presunúť tam, kde je lacnejšia aj výroba.

Konkrétne ide o historickú fabriku v Turíne a fabriku v Neapole. Kompletná výroba modelu Fiat Panda by sa tak mala premiestniť do závodu v Poľsku. Plán sa týka minimálne ďalších dvoch vozidiel – Fiat Punto a Fiat MiTo. V ich prípade je v hre skôr ukončenie výroby. Podľa našich informácií by mal byť model Punto konečne nahradený, a to vozidlom vyrábaným v Brazílii pod menom Fiat Argo. Je možné, že sa vozidlo bude vyrábať tam a do Európy iba dovážať.

Aj o náhrade pre model MiTo sa už špekuluje niekoľko rokov, Fiat naďalej vysiela neisté signály a často mení názory.

Zdroj: Alfa Romeo

Uvoľnená kapacita talianskych závodov by mala byť využitá v prospech výroby veľkých SUV značiek Jeep, Alfa Romeo a Maserati. Fiat plánuje do závodov investovať a vybaviť tak, aby výrobu veľkých luxusných áut zvládli.

Medzi týmito vozidlami, ktoré sú schopné koncernu priviesť vyššie marže by sa čoskoro malo objaviť aj nové SUV od Maserati stojace na základoch modelu Alfa Romeo Stelvio. V (ďalekej) budúcnosti sa očakáva príchod ďalšieho SUV od Alfa Romeo.

Plán, ktorý tento krok zahŕňa je posledným, ktorý šéf koncernu Sergio Marchionne vykoná. O rok totiž pôjde do dôchodku, ešte predtým tak, zdá sa, túži nasmerovať celý koncern správnym smerom. Konkrétne ide o zvýšenie predajov kľúčovej značky Jeep celosvetovo a posunom k elektrifikácii. Headlinerom elektrifikácie koncernu by mala byť podľa šuškánd práve luxusná značka Maserati.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: autonews europe

Komentáre k článku


Stream naživo