2017-05-21 04:18:17

Fiat Argo: Nový malý hatchback je nástupca Punta a vyzerá riadne ostro!

Fiat predstavil nový hatchback menom Argo. Malý tvrďák to v Európe vôbec nemá isté.

Fiat ako súčasť celosvetového koncernu FCA (Fiat Chrysler Automobiles) nepôsobí iba v Európe a v USA, ale tiež v Južnej Amerike. Nielen v Brazílii má silnú pozíciu a ponúka viacero modelov, ktoré v Európe nenájdete, modelov, ktoré sú určené výhradne pre Južnú Ameriku. Jedným z nich je malý hatchback Argo. Jeho šance dostať sa do Európy sú zatiaľ malé, ale ako vieme, pri FCA si človek nemôže byť istý ničím.

Nepriviesť Argo do Európy ale bude chyba (ďalšia z mnohých), najmä ak Fiat nechystá novú generáciu stárnuceho Punta (súčasná generácia je tu od roku 2005). Pretože tento malý namosúrený hatchback kombinujúci americkú muskulatívnosť prednej časti (Freemont?) s Európskou estetikou na zadnej časti (Tipo?) by mohol byť dobrým nástupcom modelu, na ktorý Fiat akosi zabudol.

Fiat Argo sa vyrába lokálne v Brazílii. Zatiaľ nie je známych mnoho podrobností, Fiat iba ukázal video z výroby a vieme, že Podkapotou sa nájde viacero rôznych motorizácií s objemom od 1,0 do 1,8. Všetko by mali byť benzínové atmosférické motory.  V Brazílii nahradí modely Palio a Punto a bude sa ponúkať aj s možnosťou spaľovania etanolu ako je v Brazílii dobrým zvykom. 

Čo poviete na Argo? Malo by v Európe šancu získať si zákazníkov? Dajte vedieť v diskusii. 

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo