2019-02-22 10:05:00
Hyundai Tucson N-Line
Hyundai Tucson N-Line
Zdroj: Hyundai

Hyundai Tucson N-Line: ochutnávka plnokrvného N-ka v Ženeve

Hyundai chystá do Ženevy športovo ladené SUV. Bude prvé, no určite nie posledné.

Hyundai pripravuje ďalšie rozširovanie svojej N divízie. Po hatchbacku i30 N, ktorý sa za minulý rok stal najpredávanejším hot-hatchom na Slovensku a po i30 N fastback, ktorého cena štartuje na úrovni 28 490 eur prídu ďalšie N modely. Najbližšie by to mal byť práve Tucson. Kým sa tak ale stane, záujemcovia o športovo orientované SUV sa môžu tešiť na verziu N-Line. Aj keď značka robí tajnosti a tvári sa, že by N-line mohlo byť pripravené pre ktorýkoľvek model, očakáva sa, že to bude práve najpopulárnejší Tucson.

Aspoň tak to vyzerá z tajomných fotografií. Tie zachytávajú upravenú prednú masku a hlavicu radiacej páky. Športových detailov má byť v kabíne i mimo nej oveľa viac.

N-Line by ako výbava nemala patriť k chudobným a športový upgrade by mal byť dostupný v podstate s každou motorizáciou. Aj s naftovým mild-hybridom.  N-Line SUV sa predstaví na nadchádzajúcom autosalóne v Ženeve.

Zdroj: Hyundai

O pripravovanom Tucsone N sa hovorí ako o aute, ktorého výkon by mal presahovať úroveň 300 koní. Cupra Ateca by tak mala dostať poriadne nabrúseného kórejského konkurenta. Najodvážnejšie tvrdenia tradične prináša britský Autoexpress, ten písal až o prekročení úrovne 340 koní...


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Hyundai

Komentáre k článku


Stream naživo