2019-02-21 16:35:00
Kia electric concept
Kia electric concept
Zdroj: Kia

Kia chystá do Ženevy niečo športové a elektrizujúce

Kia Motors Europe odhalí na medzinárodnom autosalóne v Ženeve, 2019 Geneva International Motor Show, koncept nového plne elektrického vozidla.

Koncept bol vytvorený v európskom dizajnérskom centre Kia vo Frankfurte a je vizuálnym stelesnením túžby spoločnosti posunúť sa vpred vo svete elektrifikácie.

Automobilový dizajn je o chytení za srdce a o tom, že bije o niečo rýchlejšie. Veríme, že neexistuje absolútne žiaden dôvod, prečo by sa to malo zmeniť len preto, že auto je elektrické, "hovorí Gregory Guillaume, viceprezident dizajnu pre Kia Motors Europe.

"Predstavili sme dizajn elektrického auta, ktorý odpovedá nielen na obavy spotrebiteľov v oblasti dojazdu, výkonu, infraštruktúry dobíjania a jazdnej dynamiky, ale zároveň, ktoré vám spôsobí husiu kožu, keď sa naň pozrú a postaví im chĺpky na chrbte, keď sa na ňom odvezú" vysvetľuje Guillaume. "Preto je naša elektrická koncepcia navrhnutá tak, aby nielen zrýchlila váš pulz, ale aby tiež naznačila náš holistický a emocionálny prístup k elektrifikácii."

Koncept bude odhalený 5. marca 2019.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Kia

Komentáre k článku


Stream naživo