2020-02-12 05:15:00
Urobila bác
Urobila bác
Zdroj: KR PZ Bratislava

Chlapi, zle je! Čo sa deje? Ženy nás predbiehajú s alkoholom

12. februára – Opité ženy spoza volantu skončili v policajnej cele. Čakajú na svoj trest.

      Neboli jediné, za volantom našli policajti aj ďalších pod vplyvom alkoholu. Bratislavskí dopravní policajti v sobotu 9.2. približne o 09:25 h zastavili vo Svätom Jure osobné motorové vozidlo značky Mercedes – Benz s evidenčným číslom okresu Pezinok. Polícia o tom informovala na svojej stránke na sociálnej sieti.

Zdroj: KR PZ Bratislava

      V rámci kontroly sa 49-ročná vodička podrobila dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Počas nej jej bola nameraná hodnota 0,52 mg/l ( 1,08‰ ) alkoholu. Vodička policajtom uviedla, že pozitívny výsledok dychovej skúšky jej spôsobili lieky na prechladnutie...

      V ten istý deň o 11:39 h bola hliadka PZ vyslaná na Klokočovu ulicu v Bratislave. 44–ročná vodička osobného motorového vozidla značky VW Caddy (s EČV BA) zišla s motorovým vozidlom mimo cesty, čím spôsobila dopravnú nehodu. Vykonaná dychová skúška u vodičky potvrdila prítomnosť alkoholu. Policajti jej namerali hodnotu 1,40 mg/l ( 2,92‰ ) alkoholu v dychu.

Zdroj: KR PZ Bratislava

    Obe vodičky eskortovali do cely policajného zaistenia. V oboch prípadoch sa koná v tzv. „super rýchlom konaní“. Ak im preukážu vinu (čo asi nebude problém), hrozí obvineným trest odňatia slobody až na jeden rok.

      Okrem týchto prípadov, policajti zaznamenali počas uplynulého víkendu päť ďalších jázd vodičov pod vplyvom alkoholu, pričom traja z nich boli vodiči cudzej štátnej príslušnosti.

      Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Že ide o priestupok alebo dokonca trestný čin, je jedna vec, ale následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické. Nemožno sa preto ani čudovať, že čím viac opitých je na našich cestách, tým viac je aj policajných kontrol.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Bratislava

Komentáre k článku


Stream naživo