2020-02-11 02:05:00
Do práce pod parou
Ilustračné foto
Zdroj: KR PZ Trenčín

Pil keď nemal – nafúkal, zabudla piť – spôsobila nehodu

11. februára – Nie je to žiadny rébus, ani chyták, ale realita bežného života.

      Na cestu do práce ísť autom nie je problém, dokonca ani pod vplyvom alkoholu. Dopravní policajti z Považskej Bystrice skontrolovali v obci Lúky 56-ročného vodiča Peugeotu. Jazdil po parkovisku a pri parkovaní takmer narazil do iného vozidla. Vodiča podrobili dychovej skúške - výsledok merania 0,49 mg/l predstavuje 1,02 promile alkoholu.

      Vodič policajtom uviedol, že ide do práce a vyjadril ľútosť, že jazdil v čase, keď bol (ešte, alebo už?) pod vplyvom alkoholu. Ľútosť však nepomohla. Policajti vodiča po lekárskom vyšetrení umiestnili do policajnej cely. Neminulo ho obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

      Polícia denne apeluje na vodičov, aby sa správali zodpovedne a nejazdili pod vplyvom alkoholu, alebo iných omamných látok. Sankcie za jazdu pod vplyvom alkoholu sú vysoké. Taxík by rozhodne vyšiel lacnejšie. Preto policajti budú pokračovať v kontrolách na zisťovanie alkoholu naďalej na celom území trenčianskeho kraja.

Paradoxne zabudla na pitie – zapríčinila nehodu

      Pravdepodobnou príčinou dopravnej nehody bolo nedostatočné pitie... Nie však alkoholu, ako by ste si mysleli. Novomestskí dopravní policajti dokumentovali dopravnú nehodu, pri ktorej našťastie nikto neutrpel ťažké zranenia. Najpravdepodobnejšou príčinou bol nedostatok tekutín.

Zdroj: KR PZ Trenčín
Zdroj: KR PZ Trenčín

      37-ročná vodička Škody Octavia jazdila po ceste II/581 smerom od Myjavy, časti Malejov k obci Podbranč (okres Myjava). Zrejme v dôsledku nedostatku tekutín a nedocenenia príznakov signalizujúcich zhoršenú koncentráciu a pozornosť vybočila do protismeru, kde v tom čase jazdil 25-ročný vodič na vozidle Ford Focus.

      Vodič Forda už nedokázal zrážke so Škodou Octavia zabrániť a došlo k stretu vozidiel. Vozidlo Ford po náraze odhodilo do zvodidiel, na ktorých nedošlo k hmotnej škode. Oboch účastníkov dopravnej nehody podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom merania.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Polícia upozorňuje vodičov, aby nepodceňovali pitný režim ani v zimných mesiacoch. Možno si ráno doprajete iba kávu, ktorá odvodňuje organizmus. Ak potom strávite niekoľko hodín za volantom bez dostatku tekutín, môže to byť jeden z dôvodov, ktorý sa podpíše pod zníženú koncentráciu a pozornosť pri vedení vozidla.

      Preto odporúča aj teraz, počas zimných mesiacov mať pri sebe fľašku s vodou a v prípade potreby doplniť tekutiny.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trenčín

Komentáre k článku


Stream naživo